fbpx

Comedie, monodramă, criminal detectiv, comedie neagră și dramă! Ce te așteaptă în acest weekend la Teatrul Național Eugene Ionesco!

16 februarie/ Joi/ Ora 18.30

O ZI DIN VIAȚA LUI HELEN de Helmut PESCHINA

#comedie +15/ Regia: Sergiu CHIRIAC

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vă invităm să trăiți o zi din viața lui Helen, urmarind-o ca printr-un microscop chiar în bucătăria apartamentului ei. Cei mai norocoși vor avea posibilitatea s-o ajute la prepararea unei salate speciale, salata de varză.

„O ZI DIN VIAȚA LUI HELEN”- este o adaptare după piesa „LAS’ CĂ VEZI TU!” a autorului Austriac Helmut PESCHINA. O istorie banală a unei vieți (ne)trăite, povestită de către o femeie care își sărbătorește aniversarea de 70 de ani. Nu știm exact dacă are într-adevăr 70 de ani, cel puțin asta-i spune celui mai bun prieten, papagalului Kiki care o ajută pe Helen să aranjeze masa de sărbătoare. La ora 21:00 vin oaspeții, întreaga familie Bernstein, pentru că tot ce-i mai frumos în viață este familia, nu? Totuși de ce până la urmă ne ciocnim de cel mai teribil sentiment – singurătatea?
Distribuția:
Helen – Tatiana MANOIL

Biletele pot fi procurate accesând link-ul.

17 februarie/ Vineri/ Ora 18.30

FUNIA

Un spectacol actual, modern, cu actori tineri, despre tineri și pentru tineri!
#criminal #detectiv #comedie neagră +15

După Patrick HAMILTON
Regia și adaptarea scenică: Sergiu CHIRIAC
„FUNIA”- Este o adaptare după piesa FUNIA (ROPE) a autorului englez Patrick Hamilton.Tot în baza acestui text a fost făcut renumitul film „ROPE” în regia lui Alfred Hitchcock. Acțiunea piesei se desfășoară într-un apartament de lux din New York. Doi tineri îl omoară pe prietenul și colegul lor de facultate, David Kentley. De ce? Pentru senzație. Brandan și Phillip decid să ascundă cadavrul într-o ladă și organizează o petrecere chiar în apartamentul în care s-a petrecut crima. Această ladă va servi drept masă pentru sărbătoare. Printre invitați este tatăl lui David, mătușa lui, logodnica lui, colegul lor de facultate, Keneth și cireașa de pe tort este profesorul lor de filosofie, Rupert Cadell. El este cel care … Pentru a afla ce se va întâmpla în continuare, vă invităm la spectacol 😉

Una din problemele de bază în acest text este dezmățul, egoismul, lipsa de responsabilitate, de empatie a generației tinere, modul sălbatic prin care își apără drepturile, călcând pe drepturile și capetele altor oameni.

Echipa artistică:
Regia/Traducerea/Adaptarea scenică și selecția muzicală – Sergiu CHIRIAC
Scenografia: Deonis COSISCEAN
Costume: Inga BOTNARIUC
Distribuția:
David Kentley – Silviu BOINCEANU
Brandan Show – Maxim CHIRIAC
Phillip Morgan – Iurie PASCAR
Keneth Lowrence – Petru DRAGANCEA
Janet Walker – Valeria GARȚAN
Mrs. Wilson – Doina ARVAT
Mr. Henry Kentley – Laurențiu VUTCĂRĂU
Mrs. Anita Atwat – Natalia PRODAN
Rupert Cadell – Anatol GUZIC

Biletele pot fi procurate accesând link-ul.

18 februarie/ Sâmbătă/ Ora 18.30

ARTA CONVIEȚUIRII

comedie +16/ de Yasmina Reza/ Regia: Petru Vutcărău

Spectacolul este o comedie care vă va face să ieşiţi din rutina cotidiană și să revizuiți toate problemele ce țin de arta conviețuirii.

Subiectul central este frustrarea vieţii de cuplu. Totul începe în salonul familiei Vallon, unde soseşte cuplul Reille, al căror băiat l-a lovit cu un băț peste față pe Bruno Vallon, lăsându-l fără doi dinți. Începutul conversaţiei dintre părinţi este diplomatic, civilizat, în încercarea de a păstra bunele maniere și respectul reciproc. Treptat însă totul degenerează într-o confruntare agresivă în urma căreia ies la suprafaţă toate nemulţumirile vieţii de cuplu.

Veronique VALLON – Doina ARVAT
Michel VALLON – Gheorghe PIETRARU
Annette REILLE – Natalia PRODAN
Alain REILLE – Anatol GUZIC

Durata spectacolului: 120 minute ( fără pauză)

Bilete pot fi procurate accesând link-ul.

19 februarie/ Duminică/ Ora 17.30

OSCAR ȘI TANTI ROZ

#dramă +10/ de Eric-Emmanuel Schmitt / Regia: Petru Vutcărău

Oscar, un băiat de 10 ani, bolnav de leucemie își petrece în spital ultimele 12 zile din viața sa. Chiar dacă nimeni nu are curajul să i-o spună în faţă, băiatul ştie că va muri. Singura care-i intră în voie este Tanti Roz, o infirmieră bătrână, neîntrecută în născocit poveşti moderne, adevărate lecţii de viaţă. Ea îi dă copilului ideea să trăiască fiecare zi ca şi cum ar fi zece ani şi-l învaţă să-i scrie epistole lui Dumnezeu ca să se simtă mai puţin singur. Întregul spectacol este un vârtej de emoții amestecate: revoltă și resemnare în același timp, regret, iubire, speranță, durere, furie și înțelegere. Toate acestea se manifestă de multe ori asupra persoanelor din jurul lui Oscar, însă adevăratul destinatar este, de fapt, destinul.

Tanti Roz – Ala MENȘICOV
Oscar – Silviu BOINCEANU
Tatăl lui Oscar – Laurenţiu VUTCĂRĂU
Doctorul Duserdolff – Andrei SOCHIRCĂ/ Anatol GUZIC
Mama lui Oscar – Tatiana MANOIL
Peggy Blue – Valeria GARȚAN
Mama lui Peggy Blue – Iulia BORDEIANU/ Iuliana VORNICESCU
Tatăl lui Peggy Blue – Stanislav COTROBAI
Rezidenți: Natalia PRODAN,Nelu ROTARU, Doina ARVAT, Maxim CHIRIAC, Dorina-Beatrice TIMCIUC, Petre DRAGANCEA.

Durata spectacolului: 2 ore, fără pauză

Biletele pot fi procurate accesând link-ul.

Detalii despre spectacole găsiți pe pagina de Facebook.
Informații despre bilete aflați la casa teatrului (telefon 022-233-833 / 079-233-833) sau pe iTicket.md.
P.S.: TNEI oferă 20 % reducere pentru elevi, studenți, persoane cu dizabilități și pensionari.
Vă așteptăm la Teatrul Național Eugene Ionesco – Locul ideal pentru întâlniri!
Vă promitem că n-o să vă plictisiți. Vă așteptăm la teatru!

Această prezentare necesită JavaScript.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button