fbpx

Masaj uscat cu perie pentru un corp frumos și sănătos! Beneficiile și riscurile, explicate de specialiști

Pielea noastră este o haină cu care ne înzestrează natura încă de la naștere, dar simplul fapt că o avem nu înseamnă că nu necesită grijă și atenție maximă. Dimpotrivă, pentru a evita efectul razant al trecerii timpului, trebuie să ne luăm măsuri de precauție preventive.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, pentru o piele radiantă, frumoasă și plăcută la atingere alege să folosești masajul uscat cu perie. Ce beneficii are și ce rezultate? Află dintr-un material informativ oferit de specialiștii magazinului de produse cosmetice Ebag.md.

Masajul uscat cu perie de corp: Răsfăț sau necesitate?

După cum se știe, pielea are tendința să-și piardă în timp din elasticitate și hidratare. Schimbările climaterice, alimentația nesănătoasă sau grija deficitară față de aceasta agravează lucrurile. Dar există câteva ritualuri care te vor ajuta să diminuezi efectele externe nocive și să întorci pielii tale fermitatea de odinioară.

Una dintre acestea este masajul uscat cu o perie de corp. Exfolierea celulelor moarte este nu doar o metodă eficientă, care te face nu doar să ai o piele sănătoasă, ci și să slăbești sănătos, înlăturând urmele de vergeturi și de celulită. Metoda, numită deseori „dry brushing”, oferă posibilitatea de a înnoi stratul superior al pielii, de a reporni circuitul sangvin, dar mai ales de a stimula producția activă de colagen, element indispensabil pentru tinerețea ta. Se spune că această practică își are originile în tradițiile ayurvedice, apărute în India cu peste 5000 de ani în urmă.

Cum se face corect masajul uscat cu perie de corp?

Specialiștii recomandă efectuarea acestei metode de slăbit și de reînnoire a pielii înainte de duș. În așa fel îți pregătești porii pentru curățare, pornești circuitul sangvin și elimini reziduurile și celulele moarte ale epidermei.

Începe masajul de jos în sus, trecând peste picioare, coapse, fese și insistând mai mult pe zonele problematice. Totodată, alege peria corespunzătoare, astfel încât să cureți pielea fără a o traumatiza. Mișcările trebuie să fie ferme, dar plăcute, reconfortante. Nu uita că pielea are o barieră fină și trebuie să-i păstrezi bariera lipidică intactă.

După ce ai făcut masajul, răsfață-te cu un duș cald și aplică produse cosmetice care ar catifela epiderma și ar reda pielii strălucirea pe care o merită. Se recomandă efectuarea acestei proceduri de până la 3 ori pe săptămână. Cifra poate varia în dependență de nivelul de sensibilitate al pielii tale.

Pentru ca rezultatele masajului să fie pe măsura așteptărilor tale, nu uita să alegi corect peria cu care îl vei face. Optează pentru o perie cu fire naturale și coadă lungă, comodă de manevrat în timpul procedurii. Utilizarea corectă și cu regularitate a periei nu doar îți reînnoiește pielea, ci îi îmbunătățește nivelul imunității, astfel încât se creează o barieră care o protejează de mediul extern.

Acum poți alege comod orice fel de perie comodă, dar și alte beauty gadgeturi, folosind internetul și cu livrare la domiciliu, de la magazinul online Ebag.md

Ebag.md – frumusețea ta e pe mâini bune!

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button