fbpx

Laptop – cea mai inteligentă achiziție în 2022

Știați că piața globală de laptopuri valorează 18,94 miliarde de dolari în 2020 și se preconizează că va ajunge la 34,75 miliarde de dolari până în 2028? Cumpărarea unui laptop nou ar trebui să fie captivantă și distractivă. Cu toate acestea, având atâtea modele din care să alegem, etapa în care urmează să decidem pe care alegem să-l cumpărăm, se dovedește a fi cel mai puțin distractivă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De fapt, cu un minim de informare, nu este greu să alegi cel mai bun model de laptop pentru tine. Este indicat să faci cercetări ample și să determini care sunt așteptările tale de la un laptop. Pentru a alege un laptop care ți se potrivește ca o mănușă, trebuie mai întâi să efectuezi o analiză detaliată a produselor, tehnologiilor și posibilităților de performanță disponibile pe piață și, bineînțeles, să faci ajustări la cerințele tale individuale. Este important să menționăm despre faptul că un laptop performant ar putea avea și un preț mai mare decât cel pe care l-ai planificat să-l achiți, dar având în vedere posibilitatea de a accesa credite rapide online nebancare, nu-ți rămâne decât să te concentrezi pe performanța laptopului de care ai nevoie.

Ce să iei în considerare atunci când alegi un laptop?

Alegerea unui laptop este un pas foarte important, deoarece un computer depinde de productivitatea și eficiența zilei tale de muncă. Acest lucru este și mai important atunci când lucrezi sau studiezi de acasă și trebuie să faci totul online. De obicei, principalele sarcini pe care le efectuăm pe computerul nostru includ: folosirea pachetului Office, navigarea pe Internet, editarea fotografiilor și videoclipurilor și editarea diferitelor tipuri de conținut.

Chiar dacă piața este inundată de tehnologie inteligentă de la diverși producători de top, inclusiv în materie de laptopuri, alegerea modelului potrivit nu este întotdeauna o sarcină ușoară. Iată câteva caracteristici pe care ar trebui să le iei în considerare:

Tipul de ecran. Display-ul este un element cheie al oricărui laptop, chiar dacă uneori este plasat pe locul doi. Desigur, performanța este mai importantă, însă tocmai ecranul face acest dispozitiv confortabil de utilizat. Atunci când alegi ecranul potrivit, atrage atenția la diagonală (cuprinsă între 11 – 18 inch), rezoluție (HD, FullHD, QHD sau UHD), tehnologia ecranului (VA, TN sau IPS), dar și suprafața (mată sau lucioasă).

HDD sau SSD? Avem 3 opțiuni atunci când vorbim despre unitatea de stocare: HDD, SSD și SSHD (varianta hibrid dintre cele două). Favoritul la performanță rămâne SSD-ul.

Tipul procesorului. Procesorul este „creierul” oricărui laptop. Acesta pune în funcțiune toate procesele interne și dictează performanța și puterea. Astăzi cei mai populari producători de procesoare sunt Ryzen și Intel Core, dar există diferențe și între generații, deci atrage atenția la acest aspect.

Memoria RAM. Cea mai frecventă opțiune sunt laptopurile cu 4GB memorie RAM, potrivită pentru sarcinile medii. Totuși, dacă ai nevoie de ceva mai multă performanță și folosești aplicații solicitante, îți trebuie cel puțin 8GB sau chiar peste.

Placa video. La acest capitol avem două variante: placă video integrată (varianta clasică) sau dedicată, potrivită pentru laptopurile din clasa business și gaming.

Construcția ergonomică. Un laptop de calitate trebuie să fie din materiale rezistente dar și plăcute la atingere, să aibă o construcție rigidă, care nu se îndoaie, să nu facă prea mult zgomot și nici să se încălzească rapid. Încă un criteriu important, mai ales dacă planifici să-l porți cu tine, este greutatea, care poate varia între 1 – 3 kg și peste, în funcție de model.

Apropo, Împrumut MD îți poate oferi suport financiar – un împrumut doar cu buletinul, în cazul în care nu ai toată suma necesară de bani pentru această achiziție, ca să te bucuri de performanța noului tău laptop chiar de astăzi.

Noi suntem compania financiară nebancară care îți poate oferi ajutorul necesar în oricare din ideile și dorințele tale, cu un credit online până la salariu, cu condiții extrem de avantajoase, ideile și visele tale pot prinde viață.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button