fbpx

Împreună împotriva stereotipurilor de gen! Tekedu lansează un program pentru tinerii care își doresc carieră în TIC și STEM

Un amplu program de orientare în carieră destinat tinerilor și tinerelor din Strășeni și Fălești este lansat de Tekedu în cadrul proiectului PRACTIC. Inițiativa este implementată în contextul Programului regional „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat în comun de UN Women și UNFPA.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Programul are drept scop creșterea înțelegerii stereotipurilor de gen și a egalității de gen în rândul fetelor, băieților, femeilor și bărbaților. El este compus din 10 module de instruire, în timpul cărora participanții și participantele vor fi ghidați/te de trei mentori pentru a învăța cum să își dezvolte abilitățile profesionale și personale necesare pentru joburile viitorului, ținând cont inclusiv de aspectele și stereotipurile de gen în profesii.

Câteva din temele ce vor fi abordate în cadrul sesiunilor de instruire sunt:

  • Trenduri globale: Inteligența Artificială, Machine Learning, Robotică;
  • Stereotipurile de gen pe piața muncii;
  • Viitorul pieței de muncă a Republicii Moldova;
  • Cum să creezi un discurs;
  • Comunicarea Constructivă. Sexism și discriminarea de gen în media;
  • Cooperare: Lucrul în echipă vs. lucrul individual. Importanța egalității de gen în echipe;
  • Ce este gândirea critică?
  • Cum dezvoltăm gândirea creativă?
  • Rolul familiei, prietenilor și a societății asupra unei cariere de succes.

Cele 10 zile de instruire vor fi divizate în cinci zile de cursuri în grup (prezență fizică) și cinci zile de muncă individuală (sesiuni online cu fiecare participant/ participantă în parte). După fiecare zi de sesiuni practice, participanții/participantele vor avea la dispoziție o săptămână pentru a pune aplica informațiile dobândite. La sfârșitul programului, aceștia vor dezvolta propriul plan de creștere în carieră.

Cei care doresc să facă parte din program sunt îndemnați să completeze acest formular. Termenul limită pentru aplicare este 25 mai 2021.

Instruirea va avea loc cu prezența fizică a tinerilor cu respectarea tuturor normelor impuse de situația pandemică.

Proiectul este implementat de TEKEDU, pentru GirlsGoIT, în colaborare cu Edu Tolk și cu suportul Crunchyroll Moldova. 

Acest program este realizat în contextul inițiativei „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat în comun de UN Women Moldova și UNFPA Moldova. Conținutul său este întregime responsabilitatea UN Women Moldova și UNFPA Moldova și nu reflectă neapărat opinia Uniunii Europene.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button