fbpx

foto | Surprinde-ți iubita cu un city-break la Paris primavara aceasta

Amplasat între frigul iernii și aglomerația verii, Parisul primăvara izbucnește cu viață nouă prin parcurile și grădinile sale, piețele și terasele cafenelelor stradale. Parcurile verzi luxuriante sunt presărate cu flori pastelate, iar iubirea plutește în aer. În această perioadă pe străzile Parisului vei putea vedea cupluri de localnici și turiști plimbându-se în voiei. Primăvara Parisul revine la viață în adevăratul sens al cuvântului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Dacă vrei și tu să-ți surprinzi iubita în această primăvară cu un city break în Paris, găsești mai jos o listă cu lucruri de făcut și locuri de vizitat de care ar trebui să ții cont, pentru ca mini vacanța voastră să fie una de neuitat. Până la sosirea primăverii au rămas zile numărate, așa că poți deja rezerva bilete. Iar dacă te preocupă partea financiară, află că poți mereu apela la Împrumut Md, o companie financiară nebancară care îți oferă cele mai avantajoase condiții pentru credite doar cu buletinul. Iată încă un motiv în plus pentru care să nu mai amâni planificarea escapadei.

REGĂTEȘTE-TE CUM SE CUVINE ȘI HAI SĂ VEDEM CUM ESTE VREMEA PRIMĂVARA LA PARIS?

Vremea la Paris primăvara începe să se încălzească. Temperaturile cresc de la o medie maximă de 12°C în martie, la 20°C în mai. Este un moment minunat pentru a explora orașul înainte de a deveni prea cald, vara Parisul devine de-a dreptul sufocant. Însă s-ar putea să aveți nevoie de ceva haine calde pentru seară – mai ales dacă preconizați vizita la începutul sezonului – precum și de o umbrelă, deoarece plouă aproximativ 12 zile pe lună. Dar ce poate fi mai romantic decât o plimbare în doi, sub umbrella, pe străzile Parisului?

Paris – Turnul Eiffel și parcuri cu mii de flori și culoare

Florile de primăvară din Paris adaugă un strop de culoare orașului. Florile de cireș roz pal sunt preferatele fotografilor și veți găsi mulțimi adunându-se în cele mai populare locuri, cum ar fi livada imensă de cireși de la Parc de Sceaux, Grădinile Trocadero, în jurul Turnului Eiffel, despre care cred că e de la sine înțeles că trebuie neapărat să-l vedeți, iar dacă nu aveți frică de înălțime, să și urcați, experiența va fi cu siguranță una de neuitat.

Fiecare parc este împânzit cu culoare de la lalele, narcise și bujori, dar unele dintre locurile preferate de mulți turiști sunt Grădinile Luxemburg și Jardin des Plantes. Sau puteți merge la Marché aux Fleurs de pe Île de la Cité pentru a-i cumpăra un buchet de flori iubitei tale de la piața zilnică de acolo.

Noaptea muzeelor

Primiți o doză de cultură după lăsarea întunericului la Paris în această primăvară la Nuit des Musées – Noaptea muzeelor. În ultimii 15 ani, muzeele orașului rămân deschise până târziu în noapte în a treia sâmbătă din mai (21 mai 2022), ca parte a unui eveniment special care are loc în toată Europa. Peste 150 de muzee și galerii pariziene se alătură în fiecare an, inclusiv nume mari precum Luvru, Musée d’Orsay, Centrul Pompidou, Grand Palais și Muzeul de Artă Modernă.

Muzeele participante au intrare liberă pentru noapte, dar există și o mulțime de evenimente speciale organizate în această seară, cum ar fi proiecții de filme, concerte și spectacole.

 

Piețile stradale

Da, în Paris chiar și piața este un punct de atracție. Primăvara este momentul perfect pentru a vizita una dintre piețele fermierilor pentru toate produsele proaspete de sezon, cu grămezi de sparanghel, anghinare, rubarbă și căpșuni suculente. Fiecare cartier are propria sa piață, dar unele dintre cele mai bune și mai fermecătoare sunt Marché Bastille, Marché Mouffetard, Marché d’Aligre, Marché des Enfants Rouges – și hibridul piață/stradă comercială Rue Montorgueil.

Grădinile de sculpturi ale lui Rodin

O zi însorită poate fi un prilej minunat de a o petrece în grădinile cu sculpturi ale Muzeului Rodin. Clădirea a fost locul unde a trăit și a lucrat Rodin și a fost transformată în muzeu. Dar afară există peste șapte ari de grădini cu unele dintre cele mai faimoase lucrări ale lui Rodin, cum ar fi Gânditorul și Porțile Iadului, așezate printre flori și copaci înfloriți. Este și una dintre cele mai bune locații de vizitat din Paris, deoarece intrarea în grădini costă doar 5 EURO.

Ciocolatierii din Paris

Operele de artă comestibile de la cei mai buni ciocolatieri din Paris sunt aproape prea frumoase pentru a fi mâncate – dar nu chiar. Merită să fie vizitați numai pentru vitrinele lor, cu ornamente și sculpturi în ciocolată. Căutați magazinele Jeff de Bruges și La Maison du Chocolat sau vizitați magazinul universal Galeries Lafayette.

Dar dacă sunteți adevărați iubitori de ciocolată, atunci mergeți la Saint-Germain-des-Prés. Aici veți găsi ciocolatierii de ultimă generație Jean-Charles Rochoux (Rue d’Assas), Chocolats Richart și Patrick Roger (ambele Bulevardul Saint-Germain) – precum și Pierre Hermé, care creează creații delicioase de ciocolată (Rue Bonaparte).

Acestea, dar și multe alte locații așteaptă să fie descoperite în frumosul oraș al iubirii – Paris. Lasă toate grijile și problemele acasă, ia un credit online doar cu buletinul și bucură-te de o frumoasă aventură pariziană alături de persoana iubită. La Împrumut Md vei găsi mereu susținere financiară pentru oricare ar fi nevoile tale, doar aici ai cele mai avantajoase condiții pentru un credit doar cu buletinul.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button