fbpx

foto | Mobila care nu trebuie să lipsească din camera copiilor

Indiferent dacă te muți într-o casă nouă sau vrei să renovezi un dormitor existent pentru copilul tău, sunt o multitudine de aspecte ce trebuie luate în considerație, pentru un rezultat optim, cu investiții minime. Multitudinea de opțiuni sunt suficiente pentru a lăsa părinții complet confuzi și bulversați. Dar nu trebuie să faci abuz de contul tău bancar pentru a amenaja o camera pentru copilul tău la nivelul unor dormitoare fancy ca în filme sau imagini comfy de pe net. Tot ce ai nevoie sunt elementele de bază din cadrul mobilei  pentru copii, un spirit creativ, și un magazin de mobilă accesibilă,  bine-cunoscut și faimos pentru calitate înaltă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mobilierul de bază pentru copii trebuie să conțină:

Un pat confortabil

Începem cu elementul de bază  – un pat confortabil care se potrivește în spațiul existent. Gândește-te cât timp va petrece copilul tău în pat. Lipsa de confort îl poate afecta atât pe plan emoțional, cât și fizic. Colțurile patului trebuie să fie rotunjite pentru siguranța copilului. Iar dacă mai mulți copii folosesc aceeași cameră, trebuie luată în considerație opțiunea unor paturi supraetajate, care vor economisi spațiul activ.

O masă de studiu

O masă de studiu este un must-have pentru copiii în creștere – care sunt deja la școală sau se vor înscrie în curând. Pe fundal, o masă poate poseda un rol educativ. Aceasta îi învață pe copii să fie responsabili și îi familiarizează cu un birou. Mesele de studiu trebuie să fie proiectate ergonomic. Trebuie să posede înălțimea potrivită, să fie confecționate dintr-un material ușor de îngrijit și să vină cu sertare sau dulapuri de depozitare. Pe măsură ce cresc, copiii vor schimba masa de lucru, însă aceasta nu trebuie exclusă din interiorul camerei. Oferind un spațiu desemnat muncii și focusării, copiii învață să-și păstreze concentrația.

Un dulap spațios

Pentru a evita dezordinea și depozitarea lucrurilor prin colțurile camerei, un dulap cu suficient spațiu de stocare se arată ca soluția perfectă. Dulapul trebuie să se refere la mobila pentru copii, rezistentă, fără mânere sau colțuri ascuțite. Fără detalii ce pot dezechilibra sau răni micuțul. Ai putea opta pentru un dulap cu mai multe tipuri de depozitare, cum ar fi sertare, polițe, tije suspendate și rafturi deschise. Aceste varietăți îi permit copilului să-și organizeze propriul spațiu de depozitare și îl învață să fie organizat.

O masă de toaletă

Aici vorbim de cel puțin o comodă și o oglindă. Cu vârsta copilul inevitabil va fi tentat să-și combine hainele după bunul plac. De aceea are nevoie de un spațiu pentru toaletă. Accesoriile, unele articole pentru igiena corporală precum loțiunile, sprayurile, cosmetica pentru copii, nu vor fi păstrate în șifonier. Pentru ele e nevoie de un loc de depozitare separat. Pentru economisirea spațiului se poate opta pentru o comodă cu oglindă încorporată.

O masă de joacă

E un lucru binevenit separarea spațiului de joacă cu cel de muncă. La sigur ele  pot fi combinate, însă dacă spațiul încăperii oferă avantajul separării, acesta trebuie utilizat. Copiii mai mici au nevoie de mult spațiu pe podea pentru a se zbuciuma, însă jocurile la masă dăruiesc alternativă. O masă de joacă ideală trebuie să aibă colțuri rotunjite, picioare robuste și să fie confecționată dintr-un material care poate rezista la orice fel de scurgeri de lichide sau zgârieturi.

Cu o asemenea introducere în subiectul  mobilei pentru tineri fiecare părinte își va vedea copilul zâmbind. Iar pentru achiziționarea articolelor menționate anterior, magazinul de mobila Bellona din Chișinău îți stă mereu la dispoziție. Investește sigur și calitativ în confortul copilului tău.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button