fbpx

foto | Cinci lucruri esențiale de știut pentru înlocuirea simeringurilor

Când vine vorba de simering, niciodată nu poți avea prea multe sfaturi folositoare. Acest termen se referă la piesele care au rolul de asigurarea etanșeității, astfel numite în cinstea inventatorului lor Walther Simmer. Compania Freudenberg și Co a înregistrat patenta invenției în numele său și de atunci simering este cunoscut în forma sa modernă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Procesul de înlocuire a simeringurilor începe cu clarificarea menirii lor: aceste obiecte există pentru a fi montate pe un inel, cel mai des în cazul componentelor care fac rotații în contextul automobilelor.

Ce fel de simeringuri există?

Simeringurile pot fi de mai multe tipuri, în dependență de suprafața de care se atașează. Există simeringuri care au arborele cotit, arbore cu came, pentru fulie și ulei, cât și pentru planetare. Astfel, fiecare piesă contribuie în propriul fel și necesită un procedeu de înlocuire aparte. În mod adițional pot fi simeringuri cu un sens unic de rotație sau cu piese anexe.

Când de înlocuit?

Simeringurile necesită înlocuite dacă calitatea lor este vizibil scăzută, cum ar fi dacă au deteriorări sau dacă sunt scurgeri observabile de lichide, astfel nerealizând scopul. Câteva picături n-ar părea o problemă majoră, dar poate însemna că motorul va avea parte de mai multă fricțiune și acest fapt va conduce la uzarea sa înaintea termenului.

De ce tip ai nevoie?

Când vine vorba de a înlocui simeringurile existente cu unele noi, trebuie să te asiguri că cumperi un set de calitate, pe care te vei putea baza pe mult timp. Astfel, recomandabil sunt Simeringuri SKF care pot garanta o durată de utilizare excelentă. Acestea vin într-o gamă largă de dimensiuni și asigură izolarea ermetică a arborilor sau a altor componente.

Ce trebuie să știi despre simeringuri supape?

Simeringurile supape sunt acelea care împiedică intrarea uleiului în camera de ardere. Dacă ardere uleiului în cilindri ar determina depunerea reziduurilor, segmentarea și cilindrii ar suferi deteriorări. Astfel, este nevoie de le înlocuit regulat și cu grijă. Experții recomandă de schimbat acest tip de simering împreună cu tot kitul sau cel puțin cu cureaua de distribuție, pentru a asigura durabilitatea procedurii. În același timp, sunt câteva simptome la simeringurile supape, după care vă puteți ghida, în caz că suspectați necesitatea unei înlocuiri:

● Fum albastru pe toba de eșapament
● Consum al uleiului în volum exagerat
● Emisii de aburi sau gaze în timpul funcționării

Cum pot fi înlocuite?

Cea mai simplă metodă de a-ți înlocui simeringurile vechi și de a le instala pe celenoi este de a te duce la un salon de deservire auto. Pe locul doi, este de a utiliza o unealtă specializată în instalarea lor – aceasta ar preveni variate bătăi de cap pe viitor, posibile în cazul unei instalări false. Și a treia abordare ar fi de a utiliza sculele și alte dispozitive, instalând la un unghi drept dintre simeringuri și ax, instalându-se în așa mod încât să fie concentrice. Nu este recomandat de a instala simeringurile pe axuri ovale.

Detaliile prezentate aici te vor ajuta să alegi, montezi și înlocuiești simeringurile tale.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button