fbpx

De ce să alegem produsele autohtone și în ce magazine le găsim pe rafturi?

Producătorii autohtoni au simțit pe propria piele ce înseamnă prăbușirea și dezechilibrul economic în perioada pandemiei. Taxele majorate, închiderea frontierelor și dificultățile survenite în procedura de exportare a mărfurilor dincolo de hotarele țării i-au împins spre o nouă etapă de dezvoltare, dar și spre o colaborare eficientă cu cei care susțin producătorii locali – rețeaua de magazine METRO Cash&Carry.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De ce trebuie să alegi producătorii autohtoni și care sunt avantajele acestei opțiuni află din rândurile ce urmează.

Cost – calitate echitabilă

Primul și cel mai mare avantaj al procurării produselor de la producătorii autohtoni este cel al raportului cost – eficiență. Ai acum libera alegere a mărfurilor alimentare sau non – alimentare, achitând un preț prietenos, fără taxe de import sau alte sume adiționale. În acest fel, economisești bugetul familial și te bucuri de calitatea impecabilă pe care ți-o oferă antreprenorii moldavi.

De exemplu, poți observa diferența majoră dintre verdețurile autohtone și cele de import. În primul rând, cele locale sunt mult mai proaspete, mai savuroase și mai crocante, fiind recent ambalate, transportate și puse pe rafturile magazinelor. Prin urmare, te poți bucura de o salată de crudități alături de un cotlet din ceafă de porc, pe care îl poți pregăti tot din carne autohtonă de cea mai înaltă calitate. În concluzie, putem afirma că raportul cost – calitate este oportun și comod în cazul produselor de origine autohtonă.

Standarde europene de siguranță

Există confuzia că produsele autohtone n-ar fi la fel de sigure sau chiar să depășească siguranța produselor din import. În realitate, mai ales în cazul produselor agricole, cele autohtone sunt crescute curat, fără adaosuri chimice și într-un sol prelucrat corespunzător, fapt pentru care legumele și fructele crescute de fermierii noștri sunt sigure pentru consumul adulților și copiilor. Și la capitolul vinurilor situația este una optimistă, deoarece produsele din vinificație respectă indicii calitativi mondiali și sunt potrivite pentru consumul curent, având şi o savoare apreciată inclusiv de oaspeții străini. Acest lucru este demonstrat și de premiile cu care au fost gratificați producătorii vitivinicoli moldavi, ai căror vinuri le găsești în ofertele METRO.

Diversitate și savoare

Și ultimul, dar nu cel din urmă argument în favoarea optării pentru produse autohtone este cel al diversității și savorii. Fructele, legumele, carnea sau vinul au gustul de acasă, fiind adevărate delicii de savurat cu cei dragi. În plus, grație metodelor de creștere inovative, produsele autohtone își păstrează conținutul vitaminizat mult timp, iar gustul este aidoma celor cu care ne-am obișnuit încă din copilărie.

Rețeaua de magazine METRO Cash&Carry este alături de consumatori și de producătorii autohtoni. Din aceste motive, poți găsi produse de cea mai înaltă calitate pe rafturile magazinelor, astfel încât să te bucuri de mese delicioase în compania celor dragi, zi de zi.

            METRO – alege calitatea de acasă!

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button