fbpx

Cum se schimbă rutina pielii tale în funcție de anotimp

În diferite perioade ale anului pielea necesită mici ajustări la rutina zilnică, la fel cum ne schimbăm garderoba cu fiecare sezon. Unele haine rămân actuale întregul an, în timp ce altele sunt mai necesare când e cald sau frig – la fel produsele cosmetice și de îngrijire își au locul și rolul, în dependență de data din calendar. Variază durata zilei-lumină, se schimbă indicele UV, umiditatea, temperatura, chiar și orarul zilei și modul în care ne alimentăm și ne hidratăm. Așadar, cum se schimbă rutina pielii, în funcție de anotimp?

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Iarna pielea este supusă schimbărilor bruște de temperatură, de la aerul înghețat de afară la cel încălzit, uscat din case, iar păstrarea unui nivel optim de hidratare devine o provocare. Sezonul rece este potrivit pentru tratamentele cu retinoizi. Pentru a permite produselor de îngrijire să pătrundă adânc în tegumente și să rămână acolo, este nevoie de etapa de exfoliere, fie mecanică, fie chimică (pentru un peeling fin, la domiciliu se potrivește un ser cu acizi AHA/BHA sau exfoliating cream din comerț), de cea de hidratare (cu acid hialuronic sau acid poliglutamic) și de restabilirea, fortifierea barierei naturale a pielii (cu ingrediente emoliente, uleiuri non-comedogenice, ceramide). De asemenea, o cremă hidratantă și o cremă cu protecție solară trebuie să fie mereu la îndemână, pentru a păstra pielea într-o stare de beatitudine oricând, oriunde.

Primăvara soarele devine mai activ, astfel încât se poate trece la un SPF mai mare (numaidecât și cu protecție contra UVA, pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii). Tenul necesită un aport crescut de vitamine – este binevenită introducerea unor antioxidanți în rutina zilnică. Vitamina C, extractele de aloe vera sunt exemple minunate în acest sens. Accentul se pune pe hrănirea pielii – se includ în rutină peptidele, acizii grași Omega-3.

Vara cel mai mult contează protecția împotriva soarelui și căldurii – o cremă SPF 50 pentru față și o cremă hidratantă sunt must-have în această perioadă. Dimineața sunt binevenite serumurile hidratante, iar seara, pentru a înlătura maximal de eficient crema de protecție, machiajul, murdăria acumulată peste zi se recomandă o dublă curățare. De exemplu, în prima faza se va folosi un ulei hidrofil sau un cleansing balm, urmat de un produs bazat pe apă – o spumă de față sau un gel care ar elimina toate reziduurile rămase. După curățare se aplică produsele hidratante.

Toamna accentul revine asupra exfolierii grijulii, urmate de produse intens hidratante, emoliente și rejuvenante. Chiar și la etapa de curățire sunt recomandate produsele mai gingașe, se exclud scruburile dure și pentru peeling se optează pentru produse cu efect mai fin, dar cert (cum sunt produsele dermato-cosmetice de uz la domiciliu). Desigur, un peeling efectuat în cabinetul cosmetologului va avea un efect mai dramatic, dar pentru utilizarea personală sunt mai potrivite concentrații adecvate și utilizarea de câteva ori pe săptămână, nu zilnică. Se poate introduce treptat retinolul, numaidecât combinat cu un produs cu protecție solară de gamă largă (contra UVA și UVB) și cu produse intens hidratante, pentru a obține rezultate optime și a întineri eficient pielea. Sunt binevenite măștile cu efect de hidratare și hrănire a pielii, de câteva ori pe săptămână. Utilă va fi o cremă pentru ochi bine aleasă.

Nu știi ce produse s-ar potrivi anume tenului tău? Te bulversează multitudinea de ingrediente și etape dintr-o rutină mai minuțioasă de îngrijire a tenului? Optează pentru produse Juliette Armand și beneficiază de sfaturile experților, care ulterior vor păstra legătura cu tine, pentru a vedea evoluția tenului. astfel, vei putea ajusta rutina de îngrijire exact după necesitățile personale.

 

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button