fbpx

Cum să alegi un boiler electric în 2022?

Apa caldă este o problemă constantă pentru majoritatea moldovenilor, în special pentru cei care locuiesc la blocuri și sunt racordati la rețeaua de încălzire a orașului. Conductele vechi sau defecțiunile pot provoca surprize neplăcute, astfel încât apa caldă se poate răci, mai ales iarna.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tocmai de aceea, este recomandat să achiziționezi un boiler electric care încălzește apa și îți asigură confortul necesar pe tot parcursul anului.

Dar, pentru a ști cum alegi corect un boiler pentru tine și familia ta, ar trebui mai întâi să cunoști cum acesta funcționează.

Cum funcționează un boiler electric?

Procesul de funcționare a unui boiler electric este destul de simplu. Apa rece intră de jos în cazanul electric, iar cu ajutorul unui termostat aparatul măsoară temperatura apei și începe să o încălzească, atunci când este necesar. Când apa atinge temperatura dorită, alimentarea cu electricitate se oprește constant.

Apa caldă curge din partea superioară a cazanului la robinet și, în același timp, intră o cantitate egală de apă rece, scăzând temperatura și începând procesul de încălzire.

Cum să alegi un boiler electric și ce trebuie să reții?

Atunci când alegi un boiler electric de apă, trebuie să fii foarte atent și să te informezi doar din surse veridice, întrucât pe piață există multe boilere electrice, care diferă prin caracteristici tehnice și dimensiuni.

Iată care sunt criteriile după care ar trebui să alegi un boiler electric!

  1. Putere termică. De regulă, capacitatea de încălzire a cazanului poate fi mică, medie sau extinsă. Aceasta se referă la cantitatea de apă caldă pe care o poate furniza aparatul într-o singură operațiune.

Pentru cei care folosesc multă apă, de exemplu, făcând duș, sunt indicate cazane cu o capacitate de 80-200 de litri sau mai mult, în schimb pentru 1-2 persoane e de-ajuns și un boiler electric de 50 litri. Cazanele electrice trebuie să fie întotdeauna conectate la o sursă de energie pentru a menține temperatura apei.

  1. Indicatori de performanță. Pentru cazanele electrice, indicatorii de performanță sunt dați de putere și presiune. Puterea de funcționare este exprimată în wați (W), de aceea, cu cât mai repede dorești ca apa să fie încălzită, cu atât puterea de funcționare a cazanului trebuie să fie mai mare.

De exemplu, un boiler electric de mare capacitate are cel puțin 1500 de wați.

  1. Funcționalitate. În mod normal, funcționalitatea cazanului depinde de modul în care poate fi setat și reglat cazanul. Toate modelele de cazane au un termostat care controlează temperatura apei.

Important este că poate fi setat manual, astfel încât să poți seta temperatura la nivelul dorit și să modifici temperatura după necesitate.

Tot mai mulți oameni folosesc cazanele electrice atât în ​​mediul rural, cât și în cel urban. Fie că sunt instalate în baie sau bucătărie, acestea oferă apă caldă pe tot parcursul anului și asigură confortul necesar pentru întreaga familie.

Iar pentru că în ultimele luni, în Republica Moldova au fost înregistrate probleme cu apă caldă la nivel național, iar facturile pentru iarna care vine se așteaptă din ce în ce mai piperate, cumpărarea și instalarea unui cazan electric este o soluție accesibilă pentru noi toți.

Nu știi unde să apelezi pentru achiziționarea celui mai bun boiler electric care să funcționeze econom și îndelungat? Alege să apelezi la echipa Amber – Term. La noi găsești un sortiment larg de cazane și prețuri mai mult decât rezonabile. Apelează cu încredere!

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button