fbpx

Cum începi o carieră în fitness? 3 pași obligatorii pentru a deveni un antrenor sportiv de succes

De ce ai alege o carieră în industria sportului? Evident, pentru ai o pasiune față de fitness, dar și pentru că apar tot mai multe locuri de muncă din domeniu. Lipsa specialiștilor competenți creează o concurență sănătoasă și crește salariile. Sălile de sport pun accentul pe un personal profesional, care ar asigura stabilitatea fluxului de clienți.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acest lucru înseamnă că și instructorii de fitness fără experiență obțin condiții confortabile de muncă: un program flexibil, pachet social complet, pregătire internă. Și totuși, cum începi o carieră în fitness? Care sunt pașii obligatorii pentru a deveni un antrenor sportive de succes?

  1. Analizează ce cursuri de fitness există și determină direcția în care vrei să mergi

Cursuri de instructor de fitness, antrenor personal în sala de forță, instructor în aerobică, dans ori Zumba? Vrei să duci antrenamente de grup ori prefer să lucrezi individual cu clienții? Există diverse cursuri de fitness, iar printre primele lucruri pe care trebuie să le faci este să alegi o direcție de lucru. Dacă nu ai suficientă experiență și nu ești sigur ce ți se potrivește, cel mai bine este să alegi o școală de fitness ce oferă începătorilor o introducere amplă (dar suficient de detaliată) în domeniu, pentru ca mai apoi să urmezi cursuri de perfecționare.

  1. Lucrează intens și consecutiv asupra formei tale și asupra abilităților

Știai că la Școala de Fitness Evaśport Academy cea mai senioră cursantă, până la momentul dat, avea 48 de ani? Nu contează prea mult în ce moment din viață decizi să începi o carieră în sport, atâta timp cât ai determinarea necesară.

Dorința de a fi cea mai bună versiune a ta, inspirând și clienții ce vor lucra cu tine în calitate de instructor fitness este una dintre condițiile obligatorii pentru success. Daca nu ai conditia fizică ideală la începutul cursurilor, nu te indispune, o vei căpăta pe parcursul studiilor, deoarece vei învăța și teoria din spatele antrenamentelor și vei înțelege mai bine cum să o faci.

În nici un caz nu te limita la timpul rezervat cursurilor! La Evaśport Academy ai libertatea de a alege între un curs cu surata de 3 sau 1,5 luni (câte 2 lecții a câte 3 ore, în weekend), dar fără ”temele de acasă” nu vei reuși să obții cele mai bune rezultate. Trainerii experimentați fac tot posibilul pentru a preda eficient teoria și pentru a explica cât mai detaliat elementele practice, dar corpul are nevoie de multe repetări, pentru a transforma în reflexe mișcările corecte. Lucrul intens și perfecționarea continua este un pas obligatoriu, pentru a devein un antrenor sportiv apreciat.

  1. Nu ezita să te angajezi în câmpul muncii, imediat după finalizarea cursurilor

Pentru a pune în valoare cunoștințele obținute, ai nevoie de experiența obținută prin interacțiunea cu clienții, din lucrul cu echipamentul de fitness, elaborarea programelor personalizate de antrenament. Cu puțină perseverență, îți poți întoarce investiția în cursurile de instructor fitness chiar din prima lună de lucru! Iar cum entuziasmul începătorilor se numără printer cele mai valoroase resurse în domeniu, multe săli sportive sunt deschise spre a primi în echipă chiar și antrenori la început de cale. Este mult mai dificil să atragi un antrenor experimentat de la concurenți, iar novicii sunt și mai maleabili, reușind cu success să se adapteze condițiilor de lucru care diferă de la caz la caz în diverse săli sportive.

Anume din acest motiv, dar și pentru a oferi o șansă de a se afirma cursanților talentați și motivați, școlile respectabile, cum este și Evaśport Academy, oferă și posibilitatea de angajare la final de cursuri. Nu ezita să te angajezi și nu lăsa de pe o zi pe alta proaspăta ta carieră, pentru că fiecare zi este o șansă să devii mai bun, să-ți faci o bază stabile de clienți și să-ți crești veniturile și nivelul de satisfacție personală de la jobul pe care îl ai. Pentru că, până la urmă, asta-ți dorești, nu?

La Evaśport Academy începe în curând următorul Curs de Weekend – pe 21 septembrie 2019. Poți să te înscrii aici: scoala.evasport.md. Grăbește-te, au mai rămas doar 5 locuri!

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button