fbpx

Crezi că urechile sunt perfecte? De ce apelăm la remodelarea lor

Indiferent ce ar susține unii, aspectul fizic este important – pentru părerea de sine sau relațiile interumane, la serviciu și în viața personală. Din păcate, nu toți sunt mulțumiți de unele aspecte ale corpului, precum urechile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Nasul și urechile sunt structurile cele mai proeminente ale feței, ele marchează prima impresie, iar orice nemulțumire personală legată de acestea poate duce la complexuri, inhibiții, părere de sine scăzută. Deși afectează doar aproximativ 5% din populație, malformațiile la nivelul urechilor sunt greu de ascuns, chiar și cea mai mică deviere de la simetrie sau poziționarea mai distantă de cap a urechilor reține privirea celor din jur.

Alteori, problemele nu sunt înnăscute, iar defectele apar brusc și neașteptat – accidente, traume, arsuri. Totuși, deja de câteva decenii chirurgia plastică rezolvă aceste probleme, indiferent de gradul de dificultate, rapid și eficient. Un chirurg estetic experimentat oferă o întreagă gamă de soluții cosmetice persoanelor deranjate de poziționarea prea îndepărtată de cap, de forma sau mărimea disproporțională a urechilor. Urechile proeminente, de forma neregulată, loburile mari și de formă neregulată, absența parțială sau completă a auriculei – acestea sunt motivele principale de adresare la medic, pentru o otoplastie.

Remodelarea urechilor este o operație ce poate implica una sau câteva din formațiunile urechii și are ca scop corectarea formei, dimensiunilor urechilor și unghiului lor față de cap. Deși sună complicat, otoplastia în sine nu este o intervenție extrem de complicată, cel puțin pentru un medic experimentat. Mai mult decât atât, de obicei durează o oră sau mai puțin și se efectuează cu anestezie locală (doar la copii se poate decide asupra anesteziei generale).

Totuși, fiecare caz este individual, respectiv prima etapă presupune o consultație și stabilirea unui plan, în baza particularităților anatomice. Medicul va determina prin ce metodă va fi efectuată chirurgia plastică, va explica pacientului ce pregătire e necesară, dacă există sau nu contraindicații și cum va avea loc recuperarea. Este un moment extrem de important, deoarece gradul și tipul de deformare necesită abordare individuală; lucru după un anumit șablon este imposibil și chiar inacceptabil. Operația în sine presupune o incizie care se efectuează în spatele urechii, se evidențiază cartilajul, apoi se modelează cu fire neresorbabile. După efectuarea acesteia se aplică un pansament elastic.

Unul dintre marile avantaje ale acestei intervenții chirurgicale estetice este că recuperarea are loc într-o perioadă scurtă de timp și fără complicații, în majoritatea cazurilor, iar ca preț operația estetică la urechi este mult mai accesibilă, decât alte intervenții plastice. În cazul copiilor, aceștia se pot întoarce la școală în maxim 2 săptămâni, în funcție de individualitatea fiecăruia în procesul de adaptare și recuperare. De regulă, recuperarea are loc în aproximativ 10-15 zile, în tot acest timp, pacientul consultă cu regularitate chirurgul.

Otoplastia este efectuată cu succes atât în lume, cât și la Chișinău. Prețul pentru o astfel de intervenție chirurgicală diferă în funcție de gravitatea problemei și experiența specialistului. Cert este că se stabilește după o consultație în cadrul căreia potențialii pacienți sunt informați cu privire asupra problemei și rezolvarea acesteia. Sună interesant? Pentru a stabili o consultație, e suficient un apel la 37379432776 sau +373(22)202373.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button