fbpx

Care sunt avantajele unui aparat dentar de calitate

Este de la sine înțeles de ce apelează oamenii la un aparat dentar – pentru a corecta un anumit defect de aliniere a dinților. Totuși, luând în calcul toate aspectele practice și teoretice, care sunt beneficiile aparatului dentar, în afară de estetica unor dinți drepți și de ce merită să investești într-un bracket dentar calitativ?

Probabil nici nu îți închipui ce impact poate avea un zâmbet frumos, deschis asupra vieții tale. Studiile au arătat că zâmbetul este primul lucru pe care oamenii îl observă despre tine și lucrul pe care cel mai probabil și-l amintesc, chiar și doar după câteva întâlniri. A avea un zâmbet atractiv și sănătos te poate face să pari mai abordabil și de încredere și chiar te poate face să arăți mai de succes!

Ortodonții experimentați se mândresc cu capacitatea de a crea genul de zâmbete pe care pacienții sunt mândri să le împărtășească lumii, pentru că tratamentul cu aparat dentar este una dintre cele mai eficiente modalități de a realiza acest lucru. Experții în stomatologie susțin în unison că estetica este importantă, iar dinții și maxilarele aliniate corect pot aduce multiple beneficii, inclusiv cele care nu sunt de natură cosmetică. Pentru a înțelege ce oferă tratamentul ortodontic dincolo de un zâmbet frumos, să vedem ce sunt de fapt aparatele dentar și cum funcționează ortodonția!

Un bracket dentar traditional constă din piese separate din metal, safir sau ceramică care sunt atașate de dinți, legate împreună cu fire metalice și benzi de cauciuc minuscule. Toate aceste componente lucrează împreună prin exercitarea unei presiuni ușoare într-o direcție specifică. În timp, această presiune va muta dinții în poziția dorită. De asemenea, poate ajuta la remodelarea liniei maxilarului, deoarece osul se va dizolva și va fi înlocuit cu o creștere osoasă nouă care sprijină dinții în noile lor locuri. Un aparat dentar calitativ este incredibil de eficient și poate fi benefic pentru o serie de probleme dentare, inclusiv:

  • dificultăți la mestecat sau mușcat
  • dinți sau maxilare nealiniate
  • uzura excesivă a dinților
  • dinții care au distanță excesivă
  • dinți suprapusi sau înghesuiți

Dinții și maxilarele nealiniate vă pot afecta aspectul, dar au și potențialul de a vă afecta sănătatea generală. Acestea pot provoca dificultăți în alimentație și vorbire și pot face o rutină eficientă de igienă orală mai dificil de realizat. Mulți oameni nu sunt conștienți de beneficiile mai puțin cunoscute ale aparatului dentar, care includ lucruri precum:

Masticație îmbunătățită

Atunci când dinții și maxilarele nu sunt aliniate, poate fi dificil să muști și să mesteci corect alimentele. Acest lucru poate să pară insignifiant, dar atunci când acest lucru persistă pe o perioadă prelungită de timp, vă poate uza dinții. Nealinierea poate duce chiar la dereglarea de funcție a mușchilor masticatori, ceea ce poate provoca o masticație dureroasă, exacerbând și mai mult problema.

Digestie îmbunătățită

S-ar putea să nu realizezi că dinții și digestia sunt strâns legate, dar faptul că nu poți mesteca corect poate avea un efect dăunător asupra sistemului tău digestiv. Dintii joacă un rol esențial în procesul digestiv, care începe pe măsură ce dinții macină alimentele. Atunci când sunt aliniați greșit, dinții pot avea dificultăți în prelucrarea alimentelor în mod corespunzător, ceea ce face ca bolul alimentar să treacă mai mult prin sistemul digestiv. Mestecatul poate fi, de asemenea, dureros din cauza durerii de dinți sau maxilar.

Vorbire îmbunătățită

Este ușor să subestimezi modul în care dinții pot afecta alte părți ale corpului și modul în care funcționează. Dacă ai dinți care nu sunt aliniați, aceasta poate afecta plasarea vârfului limbii. Amplasarea limbii afectează formarea corectă a sunetelor, iar un aparat dentar calitativ poate corecta acest tip de probleme de vorbire. Dacă ai probleme de vorbire legate de dinți, un specialist în ortodonție, cu experiență, te poate ajuta să identifici cât de gravă este problema, ulterior găsind o soluție eficientă care să se potrivească nevoilor tale specifice.

Mai puține dureri

Pentru a compensa poziționarea proastă, articulațiile se adaptează, dar într-o poziție care poate provoca leziuni, motiv pentru care problemele maxilarului și dinții nealiniați vor merge adesea mână în mână. Unele dintre simptomele alinierii necorespunzătoare a maxilarului sunt:

  • dureri de cap
  • maxilarul care pocnește sau „scârțâie”
  • durere în maxilar, gât sau umeri
  • tulburări de somn

Previne recesia osoasă

În cazul unor înghesuiri tartrul și placa au ocazia să se acumuleze între dinți. Gingia se inflamează, iar dacă nu se iau masuri se poate afecta în cele din urmă osul ce susține dinții, ceea ce provoacă mobilitatea dinților. Tratamentul ortodontic poate readuce dinții în poziția corectă, igiena va fi mult mai bună iar recesia osoasă ca fi evitată.

Citind acest articol, ai realizat că ai nevoie de un ortodont?

Chișinău, Nikolai Zelinski 15/4 – aceasta este adresa clinicii unde poți rezolva în timp util problemele tale ortodontice. Te așteptăm!

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button