fbpx

Ai grijă de ochii tăi în sezonul rece! Alege lentilele sau ochelarii potriviți de la salonul Pro-Optic

Iarna poate fi un sezon dificil pentru persoanele cu probleme de vedere. Chiar dacă afară avem lapoviță și ninsori, acesta este anotimpul cel mai uscat, iar temperaturile scăzute și razele ultraviolete reflectate de zăpadă pot cauza probleme neașteptate dacă preferi să porți lentile de contact. În același timp, dacă porți ochelari și treci de la cald la rece frecvent, te poți trezi cu ei aburiți și vizibilitatea scăzută.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cum ai grijă de ochii tăi în sezonul rece?

Evident, lentilele sunt mai rar folosite iarna, în special datorită sensibilității oculare, ochilor uscați și lăcrimării din reflex, care te pot afecta în acest sezon chiar și dacă nu ai mai avut probleme similare anterior. Așadar, dacă optezi pentru ele, ar fi bine să folosești umectanți suplimentari – picături oftalmice ce-ți oferă un plus de hidratare și protecție cât porți lentile de contact.

Ele sunt necesare dacă observi oricare din simptomele sindromului ochiului uscat: senzațiile de înțepătură, arsură sau mâncărime la nivelul ochilor, iritația la vânt puternic, sensibilitatea crescută la lumină, senzația de „nisip în ochi”, oboseala după perioade scurte de lectură, încețoșarea vederii, care se agravează spre finalul zilei sau după focalizarea unui obiect o perioadă îndelungată.

Protecția împotriva razelor ultraviolete

De asemenea, este obligatorie o protecție contra razelor ultraviolete, activ reflectate de zăpadă. În acest scop poți folosi lentile cu filtru special de protecție sau ochelari de soare pentru perioadele petrecute afară. Dacă optezi pentru ochelari, consultă specialistul din magazinul de optică și află dacă pot fi aplicate tratamente pe suprafața lentilelor acestora, de exemplu soluții anti-aburire sau fotocromatice. Există și produse contra formării condensatului, iar dacă o porți cu tine și ai și o lavetă din microfibră adecvată, poți fi sigur că vei folosi ochelarii întreg sezonul rece fără probleme.

Lentilele fotocromatice – alternativa ochelarilor de soare

Tratamentul fotocromatic pentru lentile este alternativă pentru ochelarii de soare, fiind perfect pentru cei care suferă de miopie. Sensibilitatea sporită la lumina artificială puternică sau lumina soarelui este motivul principal pentru care trebuie achiziționați ochelarii heliomați cu strat de protecție.

Ei reprezintă ochelari de vedere și concomitent ochelari de soare, fiind o soluție perfectă pentru evitarea problemelor precum lăcrimarea abundentă din cauza luminii prea puternice. Lentilele fotocromatice se adaptează perfect la orice nivel de lumină și se întunecă până la 92% dacă sunt expuse la razele soarelui, fiind activate de razele UV. La întuneric, însă, acestea revin la aspectul lor obișnuit – o caracteristică importantă care trebuie să fie luată în considerare atunci când alegi lentile pentru ochi sensibili la lumina de zi.

Acum îți va fi mult mai simplu să alegi ceea ce ți se potrivește pentru corecția vederii în sezonul rece!

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button