fbpx

Ai cheltuieli neașteptate? Cinci motive de a face față problemelor financiare neprevăzute

Mereu ne facem planuri de viitor, vrem să inițiem o afacere, să mergem în vacanță sau să ne renovăm casa. Viața, însă, este plină de surprize și nu este întotdeauna de acord cu ceea ce planificăm și, atunci când ne este lumea mai dragă, ne dă totul peste cap.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pot apărea diferite situații, uneori o problemă medicală, alteori e nevoie de o reparație la mașină sau o defecțiune a frigiderului și toate astea în cel mai nepotrivit moment. Indiferent de circumstanțe, apariția unor cheltuieli neașteptate scoate din echilibru orice buget și poate conduce la probleme financiare semnificative, dacă nu știi cum să le faci față. Cu toate că astfel de lucruri nu pot fi evitate complet, îți prezentăm câteva modalități eficiente ca să le depășești cu brio:

  1. Solicită un credit rapid

Un credit în Chișinău, cu condiții optime, este o soluție care te va ajuta să acoperi cheltuielile neașteptate. Poți aplica pentru credite fără gaj doar cu buletinul, direct pe site-ul companiei creditare, completând câteva date și acceptând condițiile. În plus, poți alege dacă vrei să rambursezi doar minimul de plată sau o sumă mai mare. Odată ce creditul a fost aprobat și transferul s-a realizat, poți face față cheltuielilor neprevăzute.

  1. Economii pentru urgențe

Acestea reprezintă, de fapt, o sumă de bani pe care poți să o folosești doar în situații urgente. Este important de menționat că banii strânși pentru zile negre nu sunt același lucru cu un cont de economii. Suma de bani destinată urgențelor este doar pentru cheltuielile neașteptate, în timp ce economiile sunt, de obicei, folosite pentru cheltuieli planificate, precum vacanțe, cadouri, electronice etc. Ideal ar fi să ai echivalentul a două — trei salarii pus deoparte pentru urgențe. Chiar dacă pare un lucru dificil de realizat, este o metodă foarte eficientă de a ieși din încurcături.

  1. Apelează la contul de economii

Dacă nu ai o sumă destinată urgențelor, folosește banii din contul de economii. De cele mai multe ori, strângem lună de lună bani pentru concedii, ieșiri în oraș, bilete la concerte etc. Chiar dacă folosind acești bani pentru a achita cheltuielile neprevăzute implică necesitatea de a-i economisi din nou, trebuie să rezolvi, înainte de toate, situațiile care necesită o soluție rapidă.

  1. Reduce din cheltuieli

Dacă ai un buget lunar pe care îl aloci pentru diferite obiecte și activități, încearcă să reduci cheltuielile și să pui deoparte niște bani pentru eventualele situații neașteptate. Vei fi surprins să observi cât poți economisi prin prepararea meselor acasă în loc de servirea lor în oraș sau renunțarea la diverse abonamente pe care nu le folosești. Chiar dacă aceste cheltuieli reprezintă doar un mic procent din bugetul tău lunar, este mai mult decât nimic. Odată cu trecerea timpului, vei reuși să strângi o sumă consistentă de bani, ce te va putea ajuta să ieși din încurcături.

  1. Solicită ajutor de la prieteni și familie

În ciuda faptului că multe persoane evită să ceară bani de la familie și prieteni, aceasta este, uneori, singura soluție care te poate scoate din impas. Nu uită că îndatorarea față de cei dragi poate distruge relațiile dintre cele două părți, așa că acționează cu mare grijă. Fă un plan care să te ajute să-ți achiți datoriile în timp util.

Surprizele sunt inevitabile, dar dacă știi cum să faci față cheltuielilor vei reuși să gestionezi cu ușurință orice situație. Ia în considerare sfaturile prezentate și bucură-te de mai multă siguranță de fiecare dată când apar elemente neprevăzute.

Oricine s-a confruntat, la un moment dat, cu niște cheltuieli neașteptate. Din fericire, există mai multe moduri prin care poți să le faci față. Posibilitatea de a lua bani cu împrumut rapid online, un fond de urgență, un cont de economii, reducerea cheltuielilor sau ajutorul celor dragi sunt câteva idei care te pot scoate din încurcătură.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button