fbpx

Ziua Profesorului la Orhei: Diplome, flori și premii pentru cadrele didactice din orașul și raion, dăruite la inițiativa lui Ilan Șor

Cadrele didactice din raionul și municipiul Orhei au fost răsplătite cu diplome, flori și premii cu ocazia Zilei profesionale a lucrătorilor din învățământ, la inițiativa primarului de onoare al orașului Orhei, Ilan Șor. Un eveniment festiv, dedicat angajaților din învățământ, a fost organizat în Parcul „Ivanos” din Orhei, cu respectarea normelor privind limitarea răspândirii îmbolnăvirii de COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful Direcției Generale Educație din Orhei, Silvia Mustovici, i-a felicitat pe angajații din domeniul educațional și le-a exprimat mulțumiri pentru eforturile pe care le depun pentru a face față tuturor provocărilor, inclusiv cele impuse de pandemie.

Vă mulțumesc că nu ați cedat, ați perseverat, în pofida faptului că pentru mulți dintre dvs. predarea în regim online a fost o provocare. Nu a fost simplu nici faptul că în fiecare zi trebuie să depășiți frica de a ne infecta cu acest virus cumplit. Profesorii sunt niște eroi, așa cum sunt medicii. Meritați toată aprecierea și respectul pentru tot ceea ce faceți zi de zi”, a afirmat Silvia Mustovici.

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a vorbit despre investițiile în domeniul educațional din raionul și municipiul Orhei. Potrivit lui Țurcanu, doar în acest an din bugetele locale au fost alocați peste 22 de milioane de lei pentru proiecte de infrastructură. Oficialul afirmă că datorită implicării la nivel legislativ a deputaților Partidului Șor, au fost obținuți 16 milioane de lei pentru modernizarea grădinițelor.

Dinu Țurcanu a mai amintit despre un alt proiect de suflet al administrației raionale din Orhei – intenția de a deschide o extensie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în acest centru raional, ca urmare a acordului de parteneriat între cele două părți, semnat la începutul anului 2021.

Când vom ieși din această pandemie cu capul sus, veți vedea că municipiul Orhei va deveni un oraș universitar. Vom da un nou impuls dezvoltării educației nu doar în raionul Orhei, ci și în întreaga țară. Alegerea locului nu a fost întâmplătoare. Rectorul și toți ceilalți oficiali, care au vizitat orașul nostru, au rămas profund impresionați de schimbările din oraș, de curățenia și de implicarea autorităților față de acest municipiu, care presupune educație. Acest proiect este în plină desfășurare”, a spus președintele raionului Orhei.

„Cei care suntem la conducerea raionului și orașului Orhei avem tendința de a schimba lucrurile în bine. Această tendință am preluat-o de la profesorii noștri care ne-a insuflat credința în viitorul țării”, a declarat primarul mun. Orhei, Pavel Verejanu.

Evenimentul organizat astăzi, la inițiativa lui Ilan Șor și a echipei Partidului Șor din Orhei, este un gest prin care manifestăm respectul și iubirea față de cadrele didactice și prin intermediul căruia vrem să vă exprimăm mulțumiri pentru tot ceea ce faceți pentru noile generații. Am fost și vom fi alături de dvs., pentru că înțelegem cât de important este lucrul dumneavoastră. Vă vom îmbunătăți condițiile de muncă și de studii. Vă promit, din numele lui Ilan Șor că, de acum încolo, vom fi și mai atenți la necesitățile dvs. și ale copiilor”, a spus deputata Marina Tauber, prezentă la eveniment.

Deputatul Ilan Șor le-a transmis angajaților din sistemul de învățământ urări de bine. Potrivit politicianului, echipa sa va continua să investească în proiectele de infrastructură pentru a îmbunătăți situația din domeniul educației.

Un stat care nu investește în educație nu are nicio șansă să reziste. De aceea, trebuie să vă păstrăm ca ochii din cap. Copiii noștri, viitorul lor, sunt în mâinile voastre și meritați mult mai mult decât aveți astăzi. Știu că nu lucrați în cele mai bune condiții și că nu sunteți răsplătiți după merite, dar, credeți-mă, eu și echipa mea vom face tot ce ne stă în puteri pentru a schimba lucrurile. Am început să le schimbăm la Orhei și ne-a reușit. Am pornit renovarea și modernizarea școlilor și nu ne vom opri până când veți fi asigurați cu tot ce aveți nevoie”, a declarat liderul Partidului Șor.

Precizăm că Ziua profesională a lucrătorilor din învățământ este marcată anual, la data de 5 octombrie.

Articole asemănătoare

Back to top button