fbpx

Zece mii de euro „ca să scăpe pe cineva de pușcărie”: Trei persoane, reținute de oamenii legii pentru trafic de influență

Pretindeau că pot acționa astfel încât să scape pe cineva de pușcărie. Este vorba despre un zidar, o antreprenoare şi o şomeră din nordul ţării care ar fi acţionat în complicitate, cerând zece mii de euro de la victime. Potrivit autorităților,  toate trei persoane au fost reținute pentru 72 de ore. 

Potrivit denunţătorilor, bănuiţii ar fi susţinut că au influenţă asupra procurorilor şi judecătorilor din instanţele de la Bălţi şi că îi poate determina să adopte o decizie neprivativă de libertate în cadrul unei cauze penale, pornită pe circulaţie ilegală de droguri, în care erau cercetaţi cei doi bărbaţi.

Pentru intermediere, suspecţii ar fi cerut câte 5000 de euro de la fiecare, iar în total – 10 000 de euro.

Pe faptele enunţate, ofiţerii DGT Nord au pornit o urmărire penală şi au documentat convorbirile, dar şi întâlnirile dintre denunţători şi bănuiţi.

Operaţiunea s-a încheiat cu transmiterea, sub controlul CNA, a 5000 de euro către unul din suspecţi, iar după aceasta bărbatul a fost încătuşat şi escortat la sediul DGT Nord pentru audieri.

La scurt timp, coautoarele bărbatului, cele două femei, au fost reţinute şi plasate în izolator pentru 72 de ore.

Toţi trei sunt cercetaţi pentru trafic de influenţă şi riscă până la șase ani de închisoare sau amendă penală.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button