fbpx

Zatîc anunță că Moldova așteaptă peste un milion de doze de Pfizer. Cum explică procurarea vaccinului din China?

Șefa interimară a Ministerului Sănătății (MSMPS), Tatiana Zatîc, afirmă că Moldova așteaptă peste un milion de doze de Pfizer. În același din, ea susține că procurarea vaccinului din China a fost dictată de circumstanțe.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Declarațiile au fost făcute de funcționară în studioul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova. Potrivit ei, hotărârea de a procura serul produs de Sinovac a fost dictată de faptul că nici unul dintre producător, cu excepția celui menționat, nu a vrut să negocieze cu autoritățile Republicii Moldova.

„A fost o decizie impusă de circumstanțele de atunci. La acea etapă disponibilitatea vaccinului în țară era foarte redusă. Țara nu a avut alte oferte disponibile decât această oferă venită din China. Decizia a fost luată de comun acord la Comitetul național de imunizare. Specialiștii au venit cu dovezi suficiente privind eficacitatea acestui vaccin. N-a fost un lot atât de mare, dar el salvează vieți.

Suntem în așteptarea unui nou lot de vaccin gratuit cu titlu de donație de pe platforma COVAX. Este vorba de vaccin Pfizer. Promisiunile pe care le avem de la această platformă este că vom primi vaccin gratuit pentru 20% din populația țării, adică ar fi vorba de vaccinarea cu ambele doze a peste 700.000 de persoane, adică un 1.400.000 de doze”, a declarat Zatîc, citată de agenția IPN.

Precizăm că, de la debutul campaniei de imunizare, potrivit datelor MSMPS, În Republica Moldova s-au administrat peste 200.000 de doze de ser contra COVID-19. Mai mult de 175.000 de persoane au primit prima doză, iar peste 27.000 și pe cea de-a doua.

Articole asemănătoare

Back to top button