fbpx

VOX | „Sârguincios, creativ, uman și gospodar”. Cum trebuie să fie noul primar al capitalei și ce trebuie să facă pentru oraș?

Să rezolve problema ambuteiajelor, a mirosului urât din capitală şi să pună mai multe coşuri de gunoi. În viziunea locuitorilor capitalei, acestea ar trebui să fie priorităţile noului primar care va fi ales pe 20 octombrie curent.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Să fie sârguincios, creativ, uman și gospodar. Important este ca primarul să fie mai aproape de problemele noastre şi să-şi respecte promisiunile. Să construiască locuinţe pentru tineri, parcuri pentru copii şi drumuri”, menţionează Vasile Racu.

Potrivit Tatianei Andonii noul primar ar trebui să fie profesionalist și aproape de oameni.

„Mi-aş dori ca preţurile să fie mai mici sau salariile mai mari. Mai multe coşuri de gunoi, unde te întorci, dai de murdărie. Şi, bineînţeles, aşteptăm să repare drumurile, din an în an tot mai rele. Orice lucru trebuie făcut cu dragoste”.

Anastasia Furdui este de părere că noul primar „ar trebui să fie mai responsabil față de oraș și locuitorii săi, să-și îndeplinească promisiunile făcute şi să rezolve problema mirosului urât din capitală”.

„Foarte multe trebuie de făcut în acest oraş, de aceea avem nevoie la primărie de un bun gospodar. Drumurile sunt stricate, curăţenie în oraş se face doar înainte de sărbători şi de alegeri”, zice Dinu Ursu.

O altă locuitoare a capitalei, Valentina Lazarenco, menţionează că primarul trebuie să aducă în ordine orașul.

„Totul e distrus, să facă drumuri normale cu benzi, complexuri de sport și de joacă pentru copii, drumuri cu poduri că deja nu se mai face față în oraș în orele de vârf. Primarul trebuie să fie în primul rând un bun gospodar și un patriot”.

„Noul primar al Chișinăului ar trebui sa fie un om de încredere pentru majoritatea cetățenilor. Trebuie să își deschidă o pagina online unde pot să se adreseze toți locuitorii Chișinăului și să își expună problema pe ea”, spune Andreea Avram.

„Ar trebui să facă locuri de parcare, să fie cinstit, onest și să aibă grijă de capitală. Parcuri frumos amenajate și drumuri bune pentru chișinăuieni”, specifică Adic Munteanu.

„Noul primar al Chișinăului ar trebui să fie un băiat tânăr cu cunoștințe puternice, să fie un om simplu, nu din rudele celor care au mai fost, și să nu fie un om corupt. În primul rând la Chișinău trebuie să se clarifice problema cu drumurile rele, cu traficul, să modernizeze infrastructura, să rezolve problema cu poluarea mediului înconjurator, râul Bîc, și stațiile de epurare să funcționeze, să nu mai fie mirosul neplăcut în oraș, să facă sistemele de canalizare, să nu mai plutească mașinile pe apă când sunt ploi mari”, spune Gicu Portărescu.

Lilia Sacovschi zice că primele lucruri care ar trebui să le facă sunt drumurile, locuri de muncă pentru tinerii specialişti şi ordine în transportul public.

„Mijloace de transport modernizate şi şoferi care respectă viaţa pasagerilor şi regulile de circulaţie, reconstruirea monumentelor istorice vechi şi rezolvarea problemei parcărilor în oraş. Foarte multe trebuie de făcut în acest oraş, drumurile sunt stricate, curăţenie în oraş se face doar înainte de sărbători şi de alegeri, copacii bătrâni s-au tăiat, iar alţii nu au fost plantaţi”.

Autoare: Cristina Darii, stagiară

Articole asemănătoare

Back to top button