fbpx

Viorel Morari urmează să fie audiat de comisia Laundromat

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, ar urma să fie audiat în cadrul Comisiei parlamentare Laundromat, miecuri, 3 martie. Anunțul a fost făcut de președinta comisiei, Inga Grigoriu. Potrivit acesteia, ex-conducătorul PA a inițiat dosare penale pe numele unor persoane în llegătură cu implementarea tipologiei denumită Laundromat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„La ora 15:00, în cadrul audierilor publice organizate de Comisiei Laundromat, îl avem ca participant pe procurorul-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. În 2016, fiind în funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, a inițiat dosare penale pe mai multe persoane în legătură cu implementarea tipologiei denumită Laundromat”, a spus Grigoriu.

Deputata a precizat, însă, că lucrările din cadrul comisiei de anchetă nu pot substitui ancheta oficială ce se află în gestiunea Procuraturii.

„Scopul este de a elucida circumstanțele prin care, prin Republica Moldova, au avut loc spălări de bani în proporții deosebit de mari, acțiunile sau inacțiunile factorilor cu rol de supraveghere și decizie, impactul asupra instituțiilor statului, cât și elaborarea de propuneri, astfel încât să nu mai fie admise astfel de scheme în viitor”, a adăugat parlamentara.

Grigoriu a ținut să menționeze că este vorba despre aproximativ 400 de miliarde de dolari „spălați și distribuiți în străinătate, dar și retrași cash”.

Menționăm că, în cadrul audierilor din 17 februarie, a fost audiat adjunctul procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, Eduard Varzari.

Prima persoană inculpată în dosarul Laundromat este fostul judecător Igor Vornicescu. Ex-magistratul a fost recunoscut vinovat pentru pronunțarea unei încheieri contrare legii, cu bună – știință.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button