fbpx

Vineri în Republica Moldova ajung cele 13 camioane cu ajutorul umanitar promis de Iohannis. Valorează peste 48 de milioane de lei

Vineri în Republica Moldova ajunge cele 13 camioane cu ajutorul umanitar promis de Klaus Iohannis în cadrul vizitei sale la Chișinău. Conform Președinției, produsele donate țării noastre valorează 2,3 milioane de euro, echivalentul a peste 48  de milioane de lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Lotul conține 1,5 milioane de măști chirurgicale, 100.000 de măști FFP3, 100.000 de combinezoane, dar și 100.000 de mănuși de unică folosință. Ceremonia de predare a asistenței umanitare se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale, începând cu ora 12.00.

Într-un comunicat de presă al Ministerului Român de Externe se menționează că, în aceste circumstanțe, la Chișinău vine șeful diplomației de peste Prut, Bogdan Aurescu. „Vizita reprezintă o ocazie de a reconfirma relația specială dintre cele două state, precum și de a asigura cetățenii Republicii Moldova că România rămâne un partener solid, care își menține și onorează în mod constant angajamentele asumate”, menționează instituția.

Precizăm că, în cadrul vizitei sale la Chișinău din decembrie 2020, Klaus Iohannis anunța că România va oferi Republicii Moldova 200.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, loturi de medicamente, asistența specialiștilor, echipamente de protecție dar și utilaje medicale care să eficientizeze lupta cu pandemia.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button