fbpx

video | Vrei să vezi cum arată centrul Căii Lactee mai detaliat? NASA a surprins imagini spectaculoase

NASA a reușit să surprindă imagini uluitoare în infraroşu și mai detaliate ca niciodată cu centrul Căii Lactee. Succesul îi poate ajuta pe oamenii de știință să înțeleagă mai bine această zonă, acolo unde se află și o gaură neagră masivă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acțiunea a fost posibilă datorită unui telescop foarte puternic al NASA – SOFIA, fixat pe o aeronavă Boeing 747 modificată. Ulterior, aceste imagini, combinate cu cele furnizate de alte telescoape, au fost publicate de Centrul de cercetare Ames.

Datorită telescopului, cercetătorii au putut surprinde foarte clar Clusterul cvintuplet, unde stelele sunt de milioane de ori mai strălucitoare decât Soarele. Prin această realizare, specialiștii ar putea să afle de ce nu se formează stele în îndepărtata regiune, deşi este bogată în gaze, praf şi alte deşeuri spaţiale.

De asemenea, oamenii de știință au constatat că, în apropierea centrului galaxiei, numărul stelelor masive este de 10 ori mai mic decât se aşteptau, transmite mediafax.ro.

„O mai bună înţelegere a procesului prin care iau naştere stelele masive în centrul galaxiei noastre ne oferă informaţii care ne pot ajuta să aflăm mai multe despre alte galaxii, mai îndepărtate”, a declarat Matthew Hankins, membru al echipei de cercetători.

Articole asemănătoare

Back to top button