fbpx

video | Vladislav Gribincea, după interviul de la CSP: „Nu sunt nici mai bun, nici mai rău decât ceilalți candidați la șefia Procuraturii Generale”

Candidatul la funcția de procuror general, Vladislav Gribincea, spune că nu i s-a părut dificilă proba interviului desfășurată astăzi de Consiliul Superior al Procurorilor. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Întrebat de ce crede că anume el trebuie să ocupe funcția de șef al Procuraturii Generale, Gribincea a declarat că este un candidat la fel ca și ceilalți, „nici mai bun, nici mai rău ca alții”, iar CSP va decide care dintre ei este vrednic de a ocupa fotoliul.

„Am lucrat la reforma Procuraturii. Pot să spun că mă afectează atunci când anumite lucruri care sunt în lege nu se realizează în practică. Cred că pot să inspir procurorii buni să fie un model pentru societate. Mai cred că anumite probleme din Procuratură vor fi complicat de eradicat de către persoanele din Procuratură, din considerentul că au lucrat mult timp împreună, sunt colegi. Anumite decizii vor fi dureroase, dar ele trebuie luate și mai bine să se facă rapid acest lucru”, a declarat pentru presă candidatul.


Vladislav Gribincea este avocat de profesie și președinte, din anul 2010, al Centrului de Resurse Juridice din Moldova. A activat în cadrul Asociaţiei „Juriști pentru Drepturile Omului”.

A fost implicat în calitate de expert în elaborarea Strategiei de Reformare a Sectorului de Justiţie în anii 2011-2016, precum şi în reformarea legislaţiei cu privire la organizarea judecătorească, procedura civilă şi procedura penală. A condus grupul de experţi care a elaborat legislaţia privind reformarea Procuraturii Republicii Moldova, lege care a intrat în vigoare în 2016.

Vladislav Gribincea deține, împreună cu soția, un apartament de 109 metri pătrați și un alt imobil unde își are sediul organizația pe care o conduce, ambele situate în Chișinău.

Familia Gribincea mai deține o Toyota Prius din 2011, cumpărată cu 10.200 de euro, și un Lexus din 2005, înregistrat pe cabinetul avocatului, cumpărat în 2009, care a costat 30.000 de euro. Anul trecut a avut venituri de peste un milion și jumătate de lei împreună cu soția.

Articole asemănătoare

Back to top button