fbpx

video | Un alt caz de proxenetism: Doi români ar fi racolat mai multe tinere din Moldova pentru practicarea prostituției

Doi cetățeni ai României, în vârstă de 31 și 58 de ani, sunt suspectați că ar fi racolat mai multe tinere din Republica Moldova pentru practicarea prostituției. Aceștia au fost reținuți în timp ce însoțeau trei tinere, cu vârste cuprinse între 21 și 29 de ani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Urmare a investigațiilor efectuate de Centrul pentru combaterea traficului de persoane al INI și PCCOCS, s-a stabilit că bărbații ar fi făcut cunoștință și ar fi încercat să convingă victimele prin intermediul rețelelor de socializare pentru a practica prostituția.

Ulterior, pe 26 septembrie curent, bărbații s-au deplasat în Moldova, pentru a organiza deplasarea tinerelor. Fetele ar fi urmat să practice prostituția într-un local amplasat în incinta unei berării, promițându-le o remunerare de 500 de lei romanești per client.

De asemenea, bărbații ar fi achitat uneia dintre victime bani pentru perfectarea pașaportului, iar – ulterior – ar fi negociat toate detaliile privind practicarea prostituției, dar și organizarea deplasării acestora pe teritoriul României.

După mai multe cercetări efectuate de Inspectoratul național de investigații, cu suportul Inspectoratului Național de Patrulare și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, pe 26 septembrie curent, suspecții au fost reținuți în flagrant pe traseul Leușeni, în imediata apropiere a satului Suruceni, în momentul transportării tinerelor cu microbuzul de cursă Chișinău-București.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, suspecții și-au recunoscut vina integral, fiind reținuți pentru 72 de ore. În acest caz a fost inițiată o cauză penală. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Proxenetism” se pedepsesc cu închisoare de la patru la șapte ani.

Polițiștii continuă de comun cu procurorii acțiunile operative de investigații, pentru a stabili circumstanțele dar și alte persoane implicate în acest caz, cât și identificarea altor tinere recrutate de către suspecți.

Articole asemănătoare

Back to top button