fbpx

video | Sunt admirați pentru imaginația narativă și influenta creație. Cine sunt câștigătorii premiilor Nobel pentru Literatură?

Au fost desemnați câștigătorii premiilor Nobel pentru Literatură pentru anii 2018 (care a fost amânat din cauza unui scandal) și 2019. Așadar, cei admirați pentru „influenta lor creație” și „imaginația narativă” sunt Olga Tokarczuk și Peter Handke.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Despre aceasta a informat site-ul oficial al acestor distincţii prestigioase. Olga Tokarczuk (57 de ani) este o scriitoare poloneză și a primit trofeul din 2018 „pentru imaginația narativă care, cu pasiune enciclopedică, reprezintă încrucișarea unor limite ca formă de viață”.

Pe de altă parte, câștigătorul din acest an, austriacul Peter Handke (76 de ani) a primit premiul „pentru influenta sa creație, care cu ingenuitate artistică a explorat periferia și specificitatea experienței umane”.

De menționat că cei doi laureați au fost anunțați anul acesta împreună, dat fiind faptul că Academia Suedeză a decis să nu acorde trofeul anul trecut, din cauza scandalului sexual în care a fost vizată instituția.

Câștigătorii din anii precedenți ai premiului Nobel pentru Literatură sunt: Bob Dylan (2016), Alice Munro (2013), Orhan Pamuk (2006), Toni Morrison (2003) și Gabriel García Márquez (1982).

Laureatul primește nouă milioane de coroane suedeze (740.000 de lire sterline), dar și o medalie.

Articole asemănătoare

Back to top button