fbpx

video | Situație fără precedent: Cifră mare de infectări în rândul copiilor și gravidelor. Ciocoi: „Bănuim că sunt efectele tulpinii britanie”

În ultima perioadă, în Republica Moldova a crescut numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul copiilor și femeilor însărcinate. Afirmația a fost făcută de premierul interimar Aureliu Ciocoi, care crede că fenomenul este un efect al tulpinii britanice COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul unui briefing de presă de la Guvern, susținut vineri seara, Ciocoi a dat și câteva cifre în acest sens.

Un lucru foarte important, care vine să demonstreze cât de grav afectează tulpina britanică – pentru că bănuim că este efectual acesteia – e situația alarmantă în ceea ce privește afectarea copiilor de către COVID-19. Astăzi avem o cifră de 12.528 de copii bolnavi de COVID-19, lucru care, dacă vă amintiți, anterior nu se întâmpla. Până a importa tulpina britanică în R. Moldova, copiii practic nu manifestau boala”, a declarat oficialul.

„53% dintre acești copii bolnavi de COVID-19 au vârsta cuprinsă între 11 și 17 ani”, a precizat Aureliu Ciocoi.

„Grav este și cifra mare de gravide care suferă de COVID-19. Astăzi avem o cifră de 973 de persoane care așteaptă să aducă bebeluși pe lume. Din incidența calculată astăzi, putem să spunem că R. Moldova, la capitolul de noi infectări, se clasează pe locul 18 în Europa, iar la mortalitate suntem pe locul 16”, a adăugat acesta.

Citește și: Numărul infectărilor COVID-19, în retragere? Câte noi cazuri de contaminare și de deces au fost anunțate vineri

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button