fbpx

video | România acordă 300.000 de euro Moldovei pentru susținerea societății civile și a presei independente

România va acorda 300.000 de euro pentru susținerea societății civile și presei independente. Anunțul a fost făcut vineri, 23 iulie, de către ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, în urma întrevederii cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Am decis, ca ministru de Externe al României, acordarea unei noi contribuții voluntare din partea României, în valoare de 300.000 de euro, prin intermediul European Endowment for Democracy în scopul implementării de proiecte pentru susținerea societății civile și a presei independente din Republica Moldova”, a declarat oficialul român.

Astfel, asistența financiară este atribuită în conformitate cu pachetul de sprijin anunțat de către președintele României Klaus Iohannis, în decembrie, anul trecut, la Chișinău și vine în continuarea contribuției voluntare similare de 250.000 de euro, pe care statul român a acordat-o anul trecut în luna noiembrie.

„Am plecat de la premisa în acordarea acestei asistențe că susținerea societății civile și presei independente din R. Moldova reprezintă elemente centrale pentru dezvoltarea unei societăți democratice reziliente și incluzive”, a mai menționat Bogdan Aurescu.

Articole asemănătoare

Back to top button