fbpx

video | Reacția lui Igor Dodon la „Fericiun Crecit”: Bravo că a încercat!

Igor Dodon a comentat gafa socialistei Alla Pilipețcaia, care le-a dorit sorocenilor „Ferciun Crecit”. Președintele spune că deputata este bravo că încearcă să vorbească româna, fiind vorbitoare nativă de rusă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful statului a precizat că a văzut secvența video devenită virală împreună cu soția sa și a râs. Acesta este de părerea că „nu trebuie să facem speculații” din asta. Totodată, Dodon a precizat că toți deputații socialiști, vorbitori nativi de rusă, dar și bașcana Găgăuziei, Irina Vlah, învață limba de stat, „română sau moldovenească”.

„S-au legat de oameni. Am văzut chestia asta. În loc să încurajăm doamna vorbitoare de limbă rusă, care încearcă și știu că face cursuri de limbă română… A încurcat două cuvinte cu locul. Nu trebuie să facem atâtea speculații. Bravo că a încercat. O să mai încerce. Acum o să fie mai atentă. O să învețe mai repede limba de stat”, a spus Dodon în cadrul unei emisiuni televizate.

Amintim că, de Crăciun pe rit nou, Alla Pilipețcaia a ținut un discurs la Festivalul obiceiurilor și tradițiilor de iarnă organizat la Soroca. După ce le-a dorit „Fericiun Crecit” localnicilor, deputata a fost luată peste picior pe rețelele de socializare, iar vestea despre gafa ei a ajuns chiar și în presa română. Ulterior, parlamentara a spus că nu vede nimic tragic și că a avut emoții.

Articole asemănătoare

Back to top button