fbpx

video | Protejat de paza oferită de Stoianoglo, Platon a intrat abuziv la ședința CNPF. Momentul, surprins de camerele de supraveghere

După ce în presă a apărut informația potrivit căreia controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, ar fi intrat abuzic la ședința Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), unde se discuta despre subiectul Moldasig, site-ul safenews.md a publicat două înregistrări video care ar confirma faptul că Platon și-a făcut apariția în sala de ședință, însoțit de pază. Nu s-a trecut fără îmbrânceli, iar omul de afaceri, numit de unii „raiderul Nr. 1 al spațiului CSI”, pur și simplu a pășit peste turnichetul de la intrarea în instituție.

Din imaginile video se vede că Veaceslav Platon își face apariția în sediul CNPF. Potrivit sursei, incidentul s-a întâmplat la 2 decembrie, curent, în jurul orei 16:05, atunci când membrii instituției se aflau într-o ședință în care se discuta subiectul Moldasig.

Platon era însoțit de câțiva agenți de pază. Deși accesul în instituție nu i-a fost permis, omul de afaceri a pășit peste bariera de la intrare, înaintând abuziv, fiind urmat și de cei care îl însoțesc. Cei de la pază au încercat fără succes să-i oprească.

Controversatul om de afaceri s-a îndrept spre sala unde avea loc ședința. Acesta, dar și câteva dintre persoanele care îl însoțeau au intrat în sală, iar alte două persoane au rămas după ușă pentru a îngrădi accesul.

Imaginile ridică un semn de întrebare privind libertatea în decizie a membrilor CNPF, dar și a altor instituții de stat, în condițiile în care cineva ar putea intra abuziv în incinta unei instituții sau chiar în timpul unei ședințe.

CNPF: Platon nu a fost invitat

Potrivit reprezentanților CNPF, Veaceslav Platon nu a fost invitat la ședință. Acesta și-a făcut apariția însoțit de câteva persoane, unele dintre ele chemate de Comisie să fie prezente la ședință, altele nu. Ulterior între aceștia s-ar fi iscat o ceartă.

La ședință urmau să fie discutate două probleme legate de Moldasig – facilitarea accesului administratorului special al CNPF în conducerea companiei de asigurări și acordarea specimenelor semnăturilor bancare pentru acesta ca să fie efectuate plățile în cadrul asigurării Cartea Verde.

Platon ar fi solicitat să fie urgentate avizele CNPF cu privire la administratorii Moldasig. Însă, potrivit legii, instituția are la dispoziție 30 de zile pentru a face acest lucru. Prin urmare, în cadrul ședinței nu ar fi fost găsit un compromis, notează sursa citată.

Citește și: Cum a cumpărat Veaceslav Platon compania Moldasig cu banii… de la Moldasig

Veaceslav Platon nu este la primul caz de acest gen. Controversatul om de afaceri a dat buzna și în 2014 la o ședință a Comisiei economie, buget și finanțe din Parlament. Totodată, acesta ar fi intrat recent forțat, cu pază, în sediul Moldasig.

Compania de asigurări Moldasig, în jurul căreia se aude tot mai des cuvântul atac raider, a fost cumpărată în 2012 de omul de afaceri Veaceslav Platon prin firme interpuse. Atunci șase firme au achiziționat, cu 15,6 milioane de dolari americani, 480.000 de acțiuni ale Moldasig. Trei companii din cele șase la scurt timp au luat credite de la două bănci comerciale din Republica Moldova, asigurând cu bunurile companiei de asigurări întoarcerea creditelor. Într-un final, acele trei firme nu au mai returnat creditele și desigur că banii au fost luați forțat de către bănci de pe conturile Moldasig. Așa, potrivit sursei citate, Veaceslav Platon a cumpărat Moldasig tot cu banii Moldasig.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button