fbpx

video | Poliția, solicitată de avocații lui Ilan Șor la Curtea de Apel Cahul. Motivul chemării

Avocații lui Ilan Șor au cerut intervenția Poliției la ședința de judecată de marți, 13 aprilie, de la Curtea de Apel Cahul. Motivul – instituția nu ar ține cont de normele epidemiologice. Potrivit apărătorilor, „fărădelegile” din dosarul liderului Partidului Șor se ține lanț, iar astăzi instanța nu a putut prezenta informații despre modul în care a fost repartizată cererea de recuzare a unui judecător și nici fișa de repartizare, în pofida multiplelor solicitări ale avocaților.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit avocaților, ședința de judecată s-a desfășurat cu abateri chiar de la începutul acesteia, iar avocații au acordat atenția asupra încălcării normelor sanitare și a normelor stabilite în condițiile stării de urgență.

„Apărarea a cerut recuzarea unui judecător, dar cererea le-a fost respinsă. Însă, atunci când au solicitat informații despre modul în care a fost repartizată cererea, s-a adeverit că nu exista nici măcar fișa de repartizare, ceea ce sugerează faptul că acesta nu a fost repartizată în mod aleatoriu, dar a fost transmisă unui judecător anume.

În ciuda insistenței avocaților de a li se prezenta informațiile despre modul cum a fost repartizată cererea, instanța de judecată nu a putut prezenta actele necesare”, susțin aceștia.

Potrivit lor, această situație demonstrează că cererea a fost repartizată cu încălcarea procedurilor stabilite, a spus avocatul Aureliu Colenco. El a anunțat că va depune sesizări la Consiliul Superior al Magistraturii și la Procuratura Generală pe marginea acestui caz.

În cadrul aceleiași ședințe, instanța a respins și solicitarea avocaților privind ridicarea excepției de neconstituționalitate la unele articole din Codul de Procedură Penală, ceea ce reprezintă „o fărădelege fără precedent”.

Precizăm că nu este pentru prima dată când avocații politicianului critică vehement acțiunile judecătorilor de la Curtea de Apel Cahul.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button