fbpx

video | Plase de sute de metri și 40 kg de pește prins ilegal, găsite de polițiștii de frontieră. Pescarii au fugit când au observat ofițerii

Doi bărbați care pescuiau în apropierea localității Antonești, raionul Cantemir, au fost observați sâmbătă dimineața de polițiștii de frontieră. Acțiunile lor sunt considerate ilegale, deoarece pe întreg teritoriul Republicii Moldova s-a impus prohibiție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Indivizii aveau o barcă gonflabilă cu motor și mai multe plase. În jurul orei 04:30, când patrula mobilă se afla în misiune de serviciu, ofițerii au observat bărbații utilizând mijloacele speciale din dotare.

Polițiștii de frontieră au monitorizat direcția de deplasare a bărcii, pentru a reține făptașii când vor ieși la mal, însă ultimii și-au dat seama că sunt urmăriți. Astfel, pescarii au orientat ambarcațiunea, deplasându-se rapid câteva sute de metri în aval, unde au tras repede spre mal, apoi au abandonat barca și au reușit să fugă de la fața locului, ascunzându-se în localitate.

În scurt timp, fiind mobilizată în acțiunea de urmărire și altă patrulă, ofițerii au localizat direcția în care au fugit bărbații, unul dintre ei, de 36 de ani, fiind identificat pe o stradă din satul Antonești.

La fel, la aproximativ 15 metri de la mal, a fost găsită și barca gonflabilă cu motor electric, care era camuflată prin vegetația abundentă din preajmă. În ea se aflau patru saci cu plase de monofilament, cu o lungime a câte 150 de metri fiecare, din care s-au scos aproximativ 40 de kg de pește de diferite specii.

Despre cele depistate a fost sesizat Inspectoratul pentru Protecția Mediului, care a intervenit la fața locului pentru a documenta cazul. Responsabilii au ridicat drept probe plasele și peștele.

Ambarcațiunea cu motor și generatorul au fost indisponibilizate. În continuare, polițiștii de frontieră desfășoară acțiuni procesuale de documentare a cazului, în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere a persoanelor implicate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button