fbpx

video | Pedepsele pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră vor fi înasprite. Șoferii care urcă la volan în stare de ebrietate ar putea rămâne fără automobile

Pedepsele pentru încălcarea regulilor în trafic vor fi înasprite. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Consiliului Național pentru Securitatea Circulației Rutiere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceștia au declarat că în cadrul ultimei ședințe a fost discutată situația din țară din ultima perioadă. Așadar, s-a decis ca Guvernul să vină cu un plan de intervenție care va fi implementat urgent. Acesta vizează modificarea justiției și în special a Codului Penal și Contravențional.

Potrivit oficialilor, va fi înasprită răspunderea pentru depășirea limitei de viteză. La fel, în cadrul ședinței a fost expusă propunerea de a confisca mijlocul de transport care este folosit de persoana care urcă în stare de ebrietate la volan.

Totodată, MAI va organiza mai multe campanii de sensibilizare pentru a preveni accidentele rutiere. Aceștia îndeamnă să nu se tolereze șofatul în stare de ebrietate. Totodată, va fi deschisă o linie telefonică pentru ca cetățenii să poate sesiza autorităților dacă știu că cine intenționează să conducă automobilul sub influența alcoolului.

Articole asemănătoare

Back to top button