fbpx

video | Patru cetățeni afgani, inclusiv doi minori, au încercat să ajungă ilegal în România. Cum și-au explicat fapta?

Polițiștii de frontieră, în comun cu angajații Centrului Antiterorist al SIS și Procuratura mun. Chișinău, au neutralizat planurile a patru cetățeni ai Afganistanului, printre care doi minori, care intenționau să ajungă ilegal în una dintre țările UE. Reținerea a avut loc în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Valea Mare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform unei informații operative privind intențiile unor familii de cetățeni străini, de a traversa clandestin frontiera moldo – română, împreună cu copii minori, reprezentanții SIS au întreprins acțiuni de cercetare pe acest caz.

Ulterior s-a aflat data când prima familie formată din doi maturi și doi minori (17 și respectiv 2 ani) urma să părăsească teritoriul Republicii Moldova. Mai mult, ca urmare a complexului de acțiuni procesual penale desfășurate, s-a stabilit că unii cetățeni străini – după ce ajung ilegal pe teritoriul național – solicită  azil politic.

Astfel, conform atribuțiilor, s-a decis de a preveni comiterea infracțiunii prevăzute de art. 362 al. 1 Cod Penal, cât și a exclude orice risc în adresa copiilor minori legat de o eventuală tentativă de transportare ilegală peste râul Prut.

Membrii familiei a fost stopati în zona de frontieră și anume în proximitatea satului Costuleni, raionul Ungheni. Audiați, cetățenii au comunicat că orașul de origine al acestora este cu o prezență mare a elementelor teroriste, iar unele rude s-au confruntat deja cu astfel de riscuri. Pentru a ajunge în România aceștia trebuiau să achite fiecare câte 2000 de euro, însă țara de destinație era Germania. De asemenea, s-a constatat că minorul de 17 ani, anterior. a mai încercat să traverseze ilegal hotarul moldo-român.

În această ordine de idei, Poliția de Frontieră, Serviciul de Informații și Securitate și Procuratura municipiului Chișinău intervine cu un mesaj către cetățenii care au intenția de a comite infracțiuni similare să refuze în favoarea excluderii oricărui risc la adresa lor, cât și a membrilor familiilor, inclusiv celor minori.

Articole asemănătoare

Back to top button