fbpx

video | Paștele Blajinilor ar putea fi amânat în acest an, iar în Noaptea Învierii s-ar putea institui restricții. Anunțul șefului ANSP

Autoritățile ar putea institui anumite restricții în privința sărbătorilor pascale în contextul răspândirii coronavirusului. Anunțul a fost făcut de șeful ANSP, Nicolae Furtună, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”.

Potrivit lui, statul ar putea lua o decizie în privința Nopții Învierii, dar și ar putea amâna Paștele Blajinilor, deoarece există un risc sporit de răspândire a virusului COVID-19. Furtună spune că la biserici, de regulă, merg persoanele cele mai predispuse infectării, iar dacă într-un locaș unde se adună 70 de persoane va fi cel puțin una infectată, consecințele pot fi grave.

„E o variantă, decât să ne alegem după Paștele Blajinilor cu mii de îmbolnăviri. Chem populația ca să privim rațional și treaz aceste lucruri. Nu sunt niște declarații pentru că nu am ce face”, susține șeful ANSP.

Precizăm că, până acum, în țara noastră au fost înregistrate șase cazuri de coronavirus. Toți pacienții diagnosticați au revenit recent din Italia.

Articole asemănătoare

Back to top button