fbpx

video | Membri ai organizației „Chitaeț”, reținuți de polițiști și procurori. Câți ani de închisoare riscă?

Fratele hoțului în lege alias „Chitaeț” și alți doi membri ai organizații criminale, specializați în circulație ilegală de droguri, au fost plasați în arest.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Învinuiții cu vârsta de 39 și 43 de ani sunt cercetați pentru trafic de droguri în proporții deosebit de mari.

Suspecții au fost reținuți ca urmare a efectuării unui șir de acțiuni de urmărire penală, cât și măsuri speciale de investigații efectuate de ofițerii Inspectoratului Național de Investigații al IGP, sub conducerea procurorilor PCCOCS (interceptarea convorbirilor telefonice, urmărirea vizuală și documentarea cu ajutorul metodelor și mijloacelor tehnice, precum și localizarea sau urmărirea prin sistemul de poziționare globală (GPS), dar și prin alte mijloace tehnice). În cadrul perchezițiilor, efectuate la figuranți au fost depistate și ridicate aproximativ 200 de grame de hașiș.

Astfel, oamenii legii au stabilit că, învinuiții, împreună cu alte persoane, ar fi cumpărat de la diferiţi dealeri droguri (marijuană, haşiş etc.), inclusiv prin mijloace electronice de comunicare. Ulterior, aceștia le-ar fi transportat şi divizat în cantităţi mai mici, după care le-ar fi vândut în Chişinău și suburbii, iar banii i-ar fi repartizat în funcție de aportul fiecăruia la comiterea infracțiunii.

Pentru faptele incriminate, învinuiții riscă pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani.

De asemenea, pe cazul dat au fost documentați și consumatorii finali, de la care la fel a fost ridicată substanță psihotropă de tip hașiș. Prin urmare, consumatorii sunt cercetați pentru circulaţie ilegală a drogurilor fără scop de înstrăinare, adică cumpărarea și păstrarea drogurilor, săvârșite în proporţii mari, cât și conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate produsă de substanţe psihotrope.    

 Amintim că, hoțul în lege „Chitaeț” are rol de conducere superioară în organizația cu același nume, care în calitate de lider al organizației a delegat responsabilități membrilor organizației din diferite orașe și penitenciare de acumulare a banilor în bugetul comun (n.r. „общаг” din limba rusă). Așadar, banii sunt acumulați în urma estorcărilor de la persoanele fizice, acţiunilor de şantaj, circulaţiei ilegale a substanţelor narcotice şi altor infracţiuni săvârșite pe teritoriul Republicii Moldova, țărilor Uniunii Europene și Comunității Statelor Independente.

Articole asemănătoare

Back to top button