fbpx

video | Maia Sandu: „Holocaustul nu face parte doar din istoria poporului evreu, este parte a istoriei noastre”

Șefa statului a participat la evenimentul organizat astăzi în memoria celor șase milioane de victime ale Holocaustului – o tragedie nu doar a unei națiuni aparte, ci a întregii umanități. Numai în regiunea noastră și-au pierdut viața peste 300 de mii de evrei, rromi și oameni din alte grupuri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din păcate, lecția Holocaustului încă nu a fost învățată. Și astăzi, ca și optzeci de ani în urmă, sunt oameni care neagă realitățile. Oameni care, dintr-un ciudat și fals instinct al autoconservării, din cauza unui soi de surzenie socială, preferă să creadă că nimic nu s-a întâmplat atunci, că nimic nu se întâmplă acum”, a spus președinta Maia Sandu.

Șefa statului a mai punctat că astăzi, mai mult ca oricând, este nevoie de un vot comun contra răului.

Trebuie să spunem un NU hotărât extremismului, dezinformării, instigării la ură. Ne alăturăm campaniei globale #WeRemember de combatere a antisemitismului, intoleranței și xenofobiei pentru a nu permite urii să prindă rădăcini în țara noastră. Lecțiile trecutului trebuie învățate. Veșnică amintire victimelor Holocaustului și pace nouă, tuturor!”, a conchis șefa statului.

Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este marcată în fiecare an la 27 ianuarie, conform rezoluţiei A/RES/60/7, adoptată la 1 noiembrie 2005 de către Organizaţia Naţiunilor Unite.

Articole asemănătoare

Back to top button