fbpx

video | Ion Sturza: „Plahotniuc urma să fie arestat în 2015 pe un aeroport european”

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova și om de afaceri, Ion Sturza, a dezvăluit în premieră despre o încercare de a-l aresta pe ex-liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, pe un aeroport din Uniunea Europeană (UE). Evenimentul avea să se întâmple în anul 2015, atunci când Ion Sturza a fost înaintat la funcția de premier de către fostul președinte, Nicolae Timofti. Declarațiile au fost oferite în cadrul unui interviu cu Dorin Galben.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din spusele afaceristului, planul a fost coordonat de niște forțe externe.

„A fost o perioadă de cumpănă. Se anticipa că țara va fi capturată și că toate procesele, succesele în relația cu UE, partenerii de dezvoltare se vor deteriora foarte puternic. Și trebuia acel cineva oprit. Pot să vă spun în premieră că a fost mai mult o operațiune a unor puteri din exterior, decât o inițiativă locală, care trebuia să aibă mai multe etape, acțiuni. În una dintre aceste etape, Vlad Plahotniuc urma să fie arestat într-un aeroport din UE”, declară Ion Sturza.

În planul de arestare a lui Plahotniuc, era preconizat ca Sturza să devină prim-ministru, însă planul a eșuat.

„S-a constatat că echipa care reprezenta unul dintre jucătorii internaționali era foarte dependentă de metodele specifice de colaborare ale lui Plahotniuc. Ei au făcut tot posibilul ca să convingă conducerea de vârf și conducerea de vârf să convingă sponsorul principal, cel de peste ocean, că este riscantă această schemă. Ca rezultat, se poate întâmplă ca Plahotniuc să fie eliminat, însă vor ajunge rușii la putere în Moldova”, susține ex-premierul.

Schema ar fi fost dirijată de Statele Unite ale Americii și o țară europeană, pe care Sturza nu a dorit să o dezvăluie. Tot acesta a precizat faptul că, Plahotniuc le promisese sponsorilor că urma să se retragă de pe arena politică în decursul unui an.

Articole asemănătoare

Back to top button