fbpx

video | Inițiativă promovată în Parlament: Partidul Șor propune ca 50% din veniturile petroliștilor să ajungă la pensionari

Deputații Partidului Șor propun un proiect de lege prin care solicită ca 50% din veniturile petroliștilor să ajungă în fondul de susținere a populației, iar banii să fie folosiți pentru sprijinirea păturilor vulnerabile, în special pensionarii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inițiativa legislativă prevede completarea Legii cu numărul 827 privind fondul de susținere a populației.

În cadrul unei conferințe de presă susținute la Parlament, deputata Reghina Apostolova a acuzat guvernarea că „nu întreprinde nimic ca să oprească crizele și să caute soluții pentru a ajuta populația să facă față acestei situații fără ieșire”.

Problema de bază constă nu în lipsa banilor, ci în incapacitatea de a gestiona fondurile existente și lipsa totală de soluții menite să genereze bani, pornind de la posibilitățile existente”, afirmă deputata.

Partidul Șor propune completarea Legii numărul 827 privind fondul de susținere a populației cu un nou articol, iar printre cei care efectuează plăți în fondul de susținere a populației să fie incluse și companiile petroliere. Asta în condițiile în care, în contextul prețurilor exorbitante la carburanți, profiturile lor au crescut considerabil, mai mult decât atât, ei se îmbogățesc direct din contul sărăcirii populației.

Prin urmare, cerem ca aceștia să fie obligați să plătească 50% din venituri în fondul de susținere al populației. Vă asigur că asta ar permite acumularea unor fonduri suplimentare uriașe care ar fi de un real ajutor pentru populație, în condițiile în care acestea se cifrează anual la aproximativ 2,3 miliarde de lei. Mediul de afaceri, mai ales cel care face bani cu lopata din contul cetățenilor trebuie obligat să se împartă cu oamenii pe al căror spate trăiesc”, a mai spus parlamentara.

Amintim că ANRE a anunțat pentru joi, 19 mai, noi prețuri plafon pentru benzină și motorină. Astfel, litrul de benzină depășește pentru prima dată în istoria Republicii Moldova 30 de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button