fbpx

video | Imaginea ta valorează mai mult decât banul. Mesajele și îndemnurile celor implicați în Campania Anticorupție

În ajunul Zilei Internaţionale Anticorupţie, CNA şi PNUD Moldova au lansat campania de promovare a integrităţii „Eu nu mi-am cumpărat succesul”. Mai multe persoane publice au îndemnat oamenii să nu se bazeze pe ilegalităţi şi să îşi croiască succesul în viaţă urmând căi oneste şi legale. Mesajele au fost inserate într-un spot social, care este în prezent difuzat la mai multe posturi TV, dar și pe rețelele de socializare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Unul dintre protagoniştii campaniei, jurnalistul şi vloggerul Dorin Galben, afirmă că integritatea este elementul de bază pentru a deveni un om de succes. Drept urmare, aceasta este regula pe care o urmează în activitatea profesională. Platforma on-line „Un show de doi Galbeni” pe care a dezvoltat-o are peste 100 de mii de urmăritori, iar subiectele pe care le abordează ţin preponderent de probleme sociale.

„Corupţia este un fenomen în Republica Moldova şi, indiferent cât de mult vorbim despre asta, el continuă să existe în societatea noastră. Din păcate, în ţara noastră banii joacă un rol foarte important. Noi suntem cei care generăm acest lanţ de a da mită, de a lua mită”, adăugat Galben.

Potrivit lui, succesul îi ocoleşte pe cei corupţi. „Un om de succes este un om integru. Nu poţi fi un om corupt şi să ai succes. Un om de succes nu dă mită, este responsabil de ceea ce spune, ce comunică, de subiectele pe care le abordează”.

Un alt protagonist al campaniei, elevul Victor Purice, a obţinut mai multe medalii la olimpiadele internaţionale.

„Să dai bani la profesori este aiurea şi din partea profesorului, şi din partea celui care dă mita. Cred că trebuie să munceşti pentru note, pentru rezultate. Succesul nu are o formulă magică, este o combinaţie între efort, pasiune, noroc, abnegaţie şi dăruire”, susține băiatul.

Victor rezolvă exerciţii de matematică încă de la grădiniţă, iar de când a devenit elev a făcut o adevărată pasiune pentru această disciplină şcolară. Prima competiţie a câştigat-o când era în clasa IV. Au urmat mai multe olimpiade naţionale, iar ceva mai târziu au început să vină şi primele succese pe plan internaţional – argint la Olimpiada balcanică la matematică din Grecia, bronz la Olimpiada balcanică de informatică, şi la Olimpiada europeană de informatică în 2018.

Spotul publicitar poate fi văzut mai jos.

Articole asemănătoare

Back to top button