fbpx

video | Igor Dodon se află într-o vizită oficială în Japonia. Șeful statului participă la ceremonia de încoronare a împăratului Naruhito

Igor Dodon se află într-o vizită oficială în Japonia. Acesta va participa la ceremonia de încoronare a împăratului Naruhito.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful statului a publicat pe pagina sa de Facebook un filmuleț de la fața locului și a spus că a mers în Țara Soarelui Răsare la invitația Guvernului nipon. Președintele spune că preconizează să aibă mai multe întrevederi bilaterale cu unii dintre cei peste 150 de oficiali prezenți la eveniment.

„La invitația guvernului nipon, am venit într-o vizită în Japonia, pentru a participa la ceremonia de încoronare a împăratului Naruhito. Fostul împărat Akihito a abdicat în primăvara acestui an, după 30 de ani de guvernare. La festivitate vor participa peste 150 de șefi de stat și guvern și preconizez să am întrevederi bilaterale cu lideri din străinătate, declară Dodon.

Președintele a mai menționat că Japonia este unul dintre cei mai importanți parteneri externi ai Republicii Moldova și cel de-al treilea donator, după SUA și UE. Din momentul stabilirii relațiilor diplomatice, în luna martie 1992, statul nipon ne-a acordat asistență financiară în valoare totală de peste 150 de milioane de dolari, preponderent în agricultură, dezvoltare regională și ecologie, a mai precizat șeful statului.

Articole asemănătoare

Back to top button