fbpx

video | Gavrilița, confruntată în supermarket pe tema creșterii prețurilor. Reacția prim-ministrei

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a avut parte de o surpriză chiar în timp ce își făcea cumpărăturile într-un supermarket din capitală. Premierul a fost confruntat pe tema creșterii prețurilor, dar și a replicii celebre privind așteptările inflaționiste: „Dacă toată lumea se așteaptă că prețurile vor crește, atunci ele într-adevăr vor crește”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În videoclipul postat pe un grup de pe Facebook, un băiat se aproprie de prim-ministră și o întreabă în mod ironic dacă „prețurile au crescut în urma faptului că lumea s-a așteptat să crească”.

În replică, șefa Guvernului de la Chișinău îl întreabă la ce instituție învață și dacă a învățat despre macroeconomie.

Tânărul îi răspunde că este student la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică (Colegiul Politehnic). Ulterior, Gavrilița îi sugerează să citească cărți despre macroeconomie.

„Dacă veți citi cărți din macroeconomie veți afla că așteptările inflaționiste asta și înseamnă. Chiar astăzi a apărut un articol publicat de Banca Europeană Centrală despre acest fenomen care se întâmplă și în Europa. Așteptările inflaționiste acționează asupra inflației. Este un concept macroeconomic”, i-a răspuns Gavtilița.

Astfel, băiatul o întreabă: „Deci dacă ne așteptăm că prețurile se vor ieftini, ele se vor ieftini?”

Se pare că șefa Guvernului nu a vrut să continue discuția, argumentând că este oră târzie și vine de la serviciu.

Articole asemănătoare

Back to top button