fbpx

video | Gafă de exprimare în discursul Nataliei Gavrilița: Bună ziua, stimată doamnă prim-ministru

Gafă de exprimare în discursul prim-ministrei Natalia Gavrilița. La evenimentul oficial de comemorare a victimelor Holocaustului, Gavrilița s-a adresat astfel: „Bună ziua, stimată doamnă prim-ministru”, deși… chiar ea deține această funcție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Bună ziua, stimată doamnă prim-ministru, excelențele voastre, dragi prieteni. Ne-am adunat aici să comemorăm victimele Holocaustului – o crimă care ne-a arătat limitele umanității (…).

Dacă hărțile ar arăta oamenii, atunci am înțelege că nimeni niciodată nu a câștigat vreun război. Nici o ideologie, nici un teritoriu nu justifică lacrimile unei mame care își deplânge copilul. În această perioadă dificilă pentru întreaga umanitate, în care avem comunități lovite de pandemie și criză economică trebuie să pledăm răspicat pentru pace, pentru soluții, pentru bună înțelegere și cooperare”, a declarat Natalia Gavrilița în cadrul ceremoniei.

Amintim că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și prim-ministra Natalia Gavrilița au participat astăzi la un eveniment oficial de comemorare a victimelor Holocaustului. Festivitatea s-a desfășurat la Memorialul „Victimelor fascismului” din Chișinău, unde a fost organizat un Miting requiem, de către Ministerul Culturii, sub patronajul prim-ministrei Republicii Moldova. La eveniment au participat reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău, miniștri, reprezentanți ai Parlamentului, Comunității Evreiești și Coaliției „Vocea Romilor”.

Ziua de 27 ianuarie este inclusă în calendarul oficial al Republicii Moldova, iar autoritățile și-au asumat angajamente concrete în vederea păstrării memoriei și promovării studierii istoriei Holocaustului.

Articole asemănătoare

Back to top button