fbpx

video | Frecvența șofatului în stare de ebrietate este alarmantă. Doar în perioada estivală au fost prinși peste 1400 de șoferi băuți

În perioada estivală, peste 1400 de șoferi au fost depistați de Inspectoratul Național de Patrulare în timp ce conduceau în stare de ebrietate. De asemenea, 47 de accidente rutiere s-au produs din cauza șoferilor băuți. În rezultat, au decedat opt persoane, iar 55 s-au ales cu traume.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui comunicat emis de INP, 1000 dintre șoferii documentați erau în stare avansată de ebrietate și s-au ales cu dosare penale. Datele statistice privind vârsta șoferilor băuți arată că la volan au urcat preponderent conducători auto de 31-64 de ani.

În contextul în care frecvența conducerii în stare de ebrietate este alarmantă, Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă toți conducătorii auto să nu uite că alcoolul afectează reacțiile, încetinește reflexele și diminuează coordonarea motrică. Astfel, aceștia sunt îndemnați să fie conștienți și să își asume acțiunile.

Articole asemănătoare

Back to top button