fbpx

video, foto | Minorul dispărut în apele Nistrului înca nu a fost găsit. Scafandrierii au reluat căutările

Adolescentul ce a dispărut în apele Nistrului după ce s-a aventurat cu încă șase persoane într-o excursie nocturnă cu o luntre confecționată artizanal, încă nu a fost găsit. Astfel, scafandrierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (IGSU) au reluat căutările.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În dimineața zilei de 30 iulie, începând cu ora 07:00, angajații IGSU au reluat căutările minorului în apropiere de localitatea Ustia, raionul Dubăsari. Acțiunile salvatorilor sunt desfășurate atât pe cale terestră cât și subacvatică.

Specialiștii vor verifica toate porțiunile de relief a malului, iar pe parcursul zilei de vineri, scafandrierii din cadrul Direcției Regionale Căutare Salvare nr.1 vor continua lucrările de căutare subacvatică în apropierea barajului hidrocentralei Dubăsari, precum și în direcția orașului Vadul lui Vodă folosind scanerul sonor acustic performant.

Echipele de scafandrieri lucrează la adâncime maximă de 12 metri. Actualmente, în misiunea de căutare a minorului dispărut sunt implicate 27 persoane printre care angajații IGSU, Inspectoratului Poliției (IP) Dubăsari, inclusiv reprezentanții Agenției Navale.

La fața locului a ajuns echipa de psihologi din cadrul IGSU, care acordă asistența rudelor îndurerate. Lucrările de căutare au fost suspendate pe parcursul nopții, după ce echipele de scufundări subacvatice au lucrat pe parcursul zilei de 29 iulie, însă fără rezultat.

Foto: IGSU
Foto: IGSU

Foto: IGSU
Foto: IGSU
Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button