fbpx

video | Fără autorizație și acte pentru arme, ar fi pornit să împuște câini, dar au vânat un fazan într-o rezervație naturală

În timp ce efectua razii, polițiștii de frontieră de la Cosăuți, Soroca, au reținut doi bărbați care s-ar fi aflat la vânătoare în zona interzisă. Aceștia nu dețineau autorizație, dar nici acte pentru arme.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Incidentul a avut loc în după amiaza zilei de luni, 1 februarie. Aflându-se în misiune, la o distanță de 850 de metri de la linia de frontieră au fost observate două persoane. În timp ce se apropiau de ele, polițiștii de frontieră au auzit și împușcături.

Astfel, în flagrant delict au fost reținuți doi bărbați care au reușit să vâneze un fazan. În context, s-au solicitat actele autorizării dreptului la vânat, de port-armă, dar și cel de aflare în zona de frontieră. Bărbații de 42 și, respectiv 36 de ani, legitimați ca cetățeni moldoveni cu domiciliu în raionul Soroca, nu au putut prezenta vreun document corespunzător.

Unul dintre bărbați deținea o armă de model Toz-63, fără documente, dar și avea agățate la brâu 13 cartușe de vânătoare. La audieri, persoanele au declarat că intenționau să împuște niște câini care au speriat oile din turma unuia dintre aceștia.

În continuare, cazul va fi cercetat în comun cu Inspecția pentru Protecția Mediului și Inspectoratul de Poliție Soroca. De menționat este și faptul că indivizii se aflau pe teritoriul rezervației „Unguri – Holoșnița”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button