fbpx

video | „Este păcat să văd o țară cu atâtea resurse și cu o asemenea conducere”. Ambasadorul Franței, despre locurile preferate de la noi, vin și prima sa discuție cu Dodon

Într-o după amiază l-am întâlnit pe Pascal Le Deunff, ambasadorul Franței în Moldova, la o discuție cu tinerii diplomați. În cadrul evenimentului, excelența sa a povestit despre primele sale impresii despre Moldova, problemele pe care le confruntă țara noastră și oamenii fantastici de aici.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oficialul străin a fost deschis și le-a mărturisit tuturor celor prezenți despre faptul că atunci când a venit în Moldova i-a spus atât președintelui Dodon, cât și lui Vlad Plahotniuc, că lucrurile nu merg bine și că guvernarea este una proastă. În același timp, potrivit lui, chiar dacă din 2017 și până acum s-a mai schimbat câte ceva, nu există prea multe progrese.

Pe lângă discuții despre politică, relații internaționale și probleme sociale, Pascal Le Deunff a declarat în exclusivitate pentru ZUGO că îi este drag Chișinăul, îi place Soroca, prietenilor săi din străinătate le-ar recomanda să viziteze Orheiul Vechi, iar moldovenii sunt oameni minunați și l-au primit călduros.

Deoarece a recunoscut că îi plac bucatele noastre tradiționale, am profitat de ocazie și l-am întrebat pe ambasadorul Franței dacă preferă mămăliga și vinul moldovenesc sau Camembertul și licoarea lui Bachus produsă în Franța. Ce ne-a răspuns aflați din materialul de mai jos.

Evenimentul menționat a fost organizat de Asociația Tinerilor Diplomați. Lunar, membrii organizației invită „la o cafea” un ambasador și discută cu acesta despre relații internaționale, situația politică din Moldova, dar și învață de la oficialii străini cum să își creeze o carieră de succes în domeniu.

Articole asemănătoare

Back to top button