fbpx

video | Droguri în valoare de 900.000 de lei. Mai mulți membri a două grupări criminale, reținuți de Poliție

Cinci membri a două grupări criminale au fost reținuți după ce timp de trei luni, oamenii legi au interprins un șir de acțiuni de urmărire penală pentru a le deconspira activitatea.

Drept urmare a activității de documentare și măsurilor speciale de investigații, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție (IP) Rîșcani și cei ai Serviciului Vamal, au percheziționat mijloacele de transport și domiciliile figuranților.

Cinci persoane au fost reținute

Astfel, în luna iunie ofițerii de investigație au reținut un bărbat, în vârstă de 39 de ani, originar din raionul Hîncești, care a ridicat un colet expediat din Franța prin intermediului unui microbuz de rută, iar ca urmare a perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate 500 de comprimate cu denumirea comercială „Subutex”, pastile cu efect psihotrop.

Ulterior, a fost identificat un alt bărbat în vârstă de 39 de ani, domiciliat în municipiul Chișinău, responsabil de ridicarea coletelor în care erau camuflate drogurile, și transmiterea acestora persoanelor responsabile de comercializare. Astfel, în cadrul percheziției efectuate au fost depistate și ridicate 280 de pastile „Subutex” și „Deazipex”, precum și mai multe doze de marijuană.

De asemenea, au fost reținute încă trei persoane, două femei și un bărbat, care aveau rolul de a comercializa drogurile consumatorilor, iar ca urmare a perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate 360 de pastile psihotrope, precum și bani care se presupune a fi obținuți din comercializarea acestora.

Droguri în valoare de aproape un milion de lei

Drept urmare a tuturor acțiunilor desfășurate, Poliția a ridicat 1140 de pastile psihotrope, valoarea fiind estimată la aproximativ 900.000 de lei.

Cele cinci persoane reținute sunt plasate în arest preventiv pentru 30 de zile și riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani pentru „circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare” și „contrabandă”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button