fbpx

video | Doi tineri ar fi implicați în cel puțin 40 de cazuri de furturi. Prejudiciul se estimează la 43.000 de lei

Polițiștii din capitală au reținut doi tineri, suspectând că sunt specializați în furturi. Indivizii ar fi comis mai multe infracțiuni pe parcursul lunilor august-noiembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul acțiunilor speciale de investigație și urmărire penală, polițiștii au stabilit că indivizii ar fi comis cel puțin 13 furturi pe teritoriul sectorului Buiucani. Ei ar fi sustras biciclete și bunuri materiale lăsate de către proprietari în scările blocurilor de locuit. Prin acțiunile lor, aceștia ar fi cauzat un prejudiciu de circa 43.000 de lei.

În cadrul acțiunilor procesual penale, tinerii și-au recunoscut vina, comunicând că intrau prin acces liber în blocurile de locuit. EI au declarat în cadrul audierilor că ar fi sustras bunurile care erau lăsate fără supraveghere, după care le-ar fi vândut la prețuri simbolice. Totodată, oamenii legii au stabilit că indivizii ar fi implicați în cel puțin 40 de cazuri de furturi pe teritoriul municipiului Chișinău.

Bărbații suspectați au 20 și respectiv 21 de ani, fiind originari din raioanele Orhei și Telenești. Potrivit poliției, anterior aceștia au fost cercetați penal pentru infracțiuni similare. Actualmente, bănuiții sunt plasați în arest preventiv pentru 30 de zile și cercetați penal. Dacă vina le va fi demonstrată, ei riscă amendă maximă de 67.500 de lei, cel mult 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii sau până la patru ani de pușcărie.

Articole asemănătoare

Back to top button