fbpx

video | Doi pescari s-au prăbușit sub gheața unui lac din nordul republicii

Salvatorii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale (IGSU) din nordul țării au reușit să salveze de la înec două persoane prăbușite sub gheața unui bazin acvatic. Cazul a fost înregistrat duminică, 12 februarie, la periferia orașului Rîșcani. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 12:03.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori și pompieri. Ajunși, aceștia au stabilit că în timpul pescuitului, doi pescari s-au prăbușit sub gheața subțire a lacului. În cel mai scurt timp, persoanele în vârstă de 50 și 70 de ani au fost scoase la mal și predate echipajului de medici pentru îngrijiri de rigoare.

Totodată, angajații IGSU au evacuat din zona de risc și cel de-al treilea bărbat aflat în compania acestora.

În acest context, angajații IGSU desfășoară în toate raioanele țării activități de prevenire a cazurilor de înec în perioada rece a anului. Astfel, pe parcursul zilelor de weekend salvatorii au îndemnat cetățenii să evite pescuitul sau plimbările pe râurile și lacurile din țară, atunci când temperaturile oscilează între minus și plus.

Pentru evitarea tragediilor, părinții sunt îndemnați să-și monitorizeze strict copiii. Activitățile salvatorilor în preajma bazinelor acvatice urmează să continuă pe parcursul iernii în special în perioada când podul de gheață este fragil, iar aflarea, mersul sau jocul pe gheața bazinelor acvatice reprezintă un pericol iminent pentru viața oamenilor.

 

Articole asemănătoare

Back to top button