fbpx

video | Doi angajați ai INSP, reținuți. Ar fi extorcat de la un cetățean 400 de euro

Ofițerii Serviciului protecție internă şi anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în comun cu angajații Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Principal, au documentat acțiunile pretins ilegale ale doi angajați ai Direcției patrulare Centru a Inspectoratului Naţional de Securitate Publică (INSP) al Inspectoratului General de Poliţie (IGP) al MAI.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Astfel, acțiunile infracționale ale funcționarilor INSP s-au exprimat prin pretinderea și extorcarea, de la un cetățean, a mijloacelor financiare în mărime de 400 euro, pentru a nu documenta faptul conducerii autoturismului în baza unui permis de conducere fals.

În speță, pe numele bănuiților a fost inițiată o cauza penală în temeiul art. 324 alin. (2) lit. (b), Cod penal al Republicii Moldova, Corupere pasivă, iar la data de 19.01.2022 aceștia au fost reținuți in flagrant.

În rezultatul perchezițiilor corporale, în automobilul de serviciu și unitățile de transport personale, au fost depistate și ridicate mijloace financiare, care au fost transmiși sub control. Angajații vizați, au fost reținuți pentru 72 ore, conform prevederilor art. 166 CPP al Republicii Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button